Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Καθαρά Δευτέρα: που μπορείτε να πάτε σήμερα

Φυσικά έχουν προγραμματιστεί να γίνουν και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις σε πολλά χωριά της Ημαθίας. Αναφερόμαστε στα παραπάνω απλά και μόνο επειδή είτε εστάλησαν email που τα γνωστοποιούσαν είτε επειδή έπεσαν τυχαία στην αντίληψή μας.

Καθαρά Δευτέρα και όσοι έχετε όρεξη μπορείτε να πάτε μια βόλτα σε κάποια από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας σήμερα.
Φυσικά τα «σκήπτρα» κρατάει η Μελίκη, όπου στις 12 το μεσημέρι ξεκινά η παρουσίαση χορών από παραδοσιακά συγκροτήματα ενώ 2 ώρες αργότερα, στις 14.00 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η παρέλαση των αρμάτων.
Όσοι δεν πάτε στην εκδήλωση θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε ζωντανά τις εκδηλώσεις μέσα από το laikoyra.gr του Μιχάλη Μελιόπουλου.
Στην Αλεξάνδρεια, στις 11 το πρωί, ο Δήμος Αλεξάνδρειας διοργανώνει μεγάλη γιορτή για τα κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού, στο χώρο του Αμφιθεάτρου Αλεξάνδρειας, δίπλα στο Κολυμβητήριο, με πολύ χορό, ζεστή φασολάδα και άλλα νηστίσιμα εδέσματα, λαγάνες και άφθονο κρασί. Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Λέσχης Ποντίων.
Στο Κλειδί, ο πολιτιστικός σύλλογος «ο Φίλιππος» διοργανώνει στον προάυλιο χώρο των γραφείων του συλλόγου τα “Κούλουμα 2013” με τα χάλκινα της Γουμένισσας, μια εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11.30.
Στην περιοχή της Νάουσας έχουν προγραμματιστεί για να γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις: Επισκοπή – Περιοχή «Ρουντίνα», ώρα 10:00: «Κούλουμα» στα Ανθέμια, με φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανά και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή Πολιτιστικών και Λαογραφικών Συλλόγων.
Αγγελοχώρι – Περιοχή «Ροδίνα», ώρα 10:00: «Κούλουμα» στην Ειρηνούπολη, με φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανά και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή Πολιτιστικών και Λαογραφικών Συλλόγων
Νάουσα – Πλατεία Καρατάσου, ώρα 11:00: Γιορτή της Φασολάδας με Σαρακοστιανά εδέσματα, από το Σύλλογο «Φίλοι του Καρναβαλιού Νάουσας».
Γιαννακοχώρι, ώρα 11:00: «Κούλουμα». Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γιαννακοχωρίου.

Καλή Σαρακοστή!