Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ιταλία: επισήμως με τον Μόντι …αμανάτι !

ο Ιταλός Πρόεδρος την ώρα που έκανε
δηλώσεις, σήμερα (πηγή: 
quirinale.it)

Με τον Μάριο Μόντι να τους μένει …αμανάτι φαίνεται πως βρίσκονται οι Ιταλοί, αφού δεν καρποφόρησε καμιά προσπάθεια για το σχηματισμό Κυβέρνησης στη γείτονα χώρα.
Σήμερα ο Πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο έβαλε ένα τέλος στη φημολογία για παραίτησή του (που αναπόφευκτα θα οδηγούσε σε χάος) ενώ δήλωσε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Μάριο Μόντι – του εκλεκτού της Μέρκελ και των αγορών, ας μην ξεχνιόμαστε !!! – παραμένει ενεργή και “υπηρεσιακή αλλά τυγχάνοντας της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου”. Και συνέχισε λέγοντας ότι η Κυβέρνηση είναι …

…έτοιμη να υιοθετήσει μια σειρά από επείγοντα μέτρα για την οικονομία, σε συνεργασία με την ΕΕ και με την ουσιαστική συνδρομή του νεοεκλεγέντος Κοινοβουλίου, μέσα από τις εργασίες συγκεκριμένης επιτροπής του.
Επίσης ανέφερε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα συνέλθουν δυο επιτροπές «σοφών» που ήδη έχουν συσταθεί και θα έχουν ως αντικείμενο τα θεσμικά-πολιτικά και τα οικονομικά-κοινωνικά-ευρωπαϊκά θέματα.

Να υπενθυμίσουμε πως η Ιταλία ίσως να τα βρει δύσκολα από τα μέσα Απριλίου και έπειτα, αφού η θητεία του Προέδρου της λήγει τον Μάιο και θα πρέπει από τα μέσα Απριλίου – προκειμένου να μη βρεθεί προ δυσάρεστων πολιτικών εκπλήξεων – τα δυο σώματα του Κοινοβουλίου να εκλέξουν τον διάδοχο του Ναπολιτάνο.