Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα!! Στα 470 ο μισθός;

Θέλουν μισθούς 470 ευρώ (που σίγουρα μετά θα τους εφαρμόσουν και στον ιδιωτικό τομέα). 
Θα κάνουν τη χώρα μας Λεττονία. Πόσο ακόμη θα τους ανέχονται οι δικοί μας;

Αφού έφεραν την οικονομία – αλλά κυρίως την κοινωνία – στα όρια των αντοχών της, αφού έχουν ήδη παραδεχθεί ότι τα έχουν κάνει σκ@τά με τους κάθε είδους συντελεστές, αφού η χώρα κινείται στον αστερισμό της ύφεσης εδώ και χρόνια, τώρα έχουν την πρόταση για τη …σωτηρία: μισθοί 470 ευρώ!
Σε μια προσπάθεια να “πέσει” τεχνητά η ανεργία, έρχεται στη δημοσιότητα μια νέα εφεύρεση: «ειδικός μισθός». Και μάλιστα με 5μηνες συμβάσεις, σε θέσεις στο Δημόσιο τομέα, αφού φυσικά πάρουν πόδι οι χιλιάδες άλλοι που τώρα είναι “βαρίδια” και που εξ’ αιτίας τους (όπως λένε) το Δημόσιο δεν δουλεύει.

Η τρόικα λοιπόν προτείνει…
…στο υπουργείο Εργασίας την θέσπιση «ειδικού» μισθού πρόσληψης, το ύψους του οποίου θα οριοθετείται στα 470 ευρώ, δηλαδή 20% χαμηλότερος από τον κατώτατο μισθό, ο οποίος βρίσκεται στα 586 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του “Τύπου της Κυριακής”, ο εν λόγω μισθός θα περιλαμβάνει μόνο ιατροφαρμακευτική κάλυψη και όχι άλλες ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές.

Οι περίπου 400.000 “ευνοούμενοι” άνεργοι θα απορροφηθούν σύμφωνα με το προωθούμενο σχέδιο, σε θέσεις κοινωνικών δομών των Δήμων, ενώ η σχέση εργασίας τους θα καθορίζεται από 5μηνες συμβάσεις εργασίας.

Από την πρόταση της τρόικα, αναμένεται να ωφεληθούν κυρίως οι εξής κατηγορίες ανέργων:

1. Οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο

2. Νέοι στην αγορά εργασίας

3. Μακροχρόνια άνεργοι

4. Γυναίκες