Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δυο παραιτήσεις από σημαντικά (τη μνημονιακή περίοδο) πόστα

Παραιτήθηκαν ο γνωστός – μετά τη δήλωσή του για την ακόμη μεγαλύτερη συμπίεση του κατώτατου μισθού – γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος και ο Τ. Αθανασόπουλος του ΤΑΙΠΕΔ.
Αφορμή για τις παραιτήσεις δεν ήταν (φυσικά) η δήλωση που έκανε ο Μέργος ή το “έργο” στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά κάτι άλλο: η άσκηση δίωξης κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ στο οποίο ήταν μέλη, σχετικά με την ανάθεση κατασκευής της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Αλιβερίου.
Που κολλάει ο Γ. Μέργος; Μα στο ότι ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ την περίοδο εκείνη. Βλέπετε, οι ικανοί δεν χάνονται σε αυτή τη χώρα. Όλο και σε κάποιο ΔΣ ή υπουργείο βρίσκονται.
Μαζί με τον Γ. Μέργο παραιτήθηκε…

…για τον ίδιο λόγο και ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τ. Αθανασόπουλος. Και αυτός ήταν στο τότε ΔΣ της ΔΕΗ. Επίσης ικανός, που δεν χάθηκε αφού τα κατάφερε στη ΔΕΗ ως πρόεδρος πήγε και στο ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα αδικήματα αφορούν απιστία στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (1608/50), από την οποία προκλήθηκε ζημία στη ΔΕΗ που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή.

Η υπόθεση αφορά σε σύμβαση του 2007 που υπέγραψε η ΔΕΗ με την ανάδοχο εταιρεία ΜΕΤΚΑ για την κατασκευή της μονάδας της ΔΕΗ στο Αλιβέρι. Η υπογραφή της σύμβασης έλαβε χώρα παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστό πως υπήρχαν προβλήματα στην αδειοδότηση του έργου και κατ’ επέκταση δεν γινόταν να κατασκευαστεί έγκαιρα ο αγωγός φυσικού αερίου ο οποίος αποτελούσε προϋπόθεση για τη λειτουργία της μονάδας της ΔΕΗ.