Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βεσυρόπουλος: Λύνεται το πρόβλημα με τους εργάτες γης και το εργόσημο


Επιλύεται το πρόβλημα που είχε προκύψει, με τους ασφαλισμένους εργάτες γης του ΟΓΑ, που δεν κάλυψαν το απαιτούμενο ελάχιστο ποσό εργοσήμων αλλά μόνο ένα μέρος αυτού.
Η οριστική λύση δόθηκε, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου, προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κοκκόρη, όπου έθεσε το μείζον αυτό θέμα στο αρμόδιο Υπουργείο (στις 25 Ιανουαρίου 2013), ζητώντας να υπάρξει κάποια ρύθμιση.
Έτσι, με απόφαση του Υπουργού κ. Βρούτση,…

…θα μπορούν όσοι εργάτες γης μέσα στο έτος 2012, πραγματοποίησαν ακόμη και λιγότερες από 150 ημέρες εργασίας, μέσω εργόσημου, να καταβάλουν το υπολειπόμενο ποσό των ασφαλιστικών εισφορών μέσω τραπέζης, προκειμένου να δικαιούνται βιβλιάριο Υγείας, να μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα ή να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους. Παράλληλα, στην απόφαση επισημαίνεται ότι πλέον το εργόσημο αποτελεί υποχρεωτικό τρόπο αμοιβής των εργατών γης, από εδώ και στο εξής.

Αναφερόμενος στη θετική αυτή εξέλιξη, ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε τα εξής:
Η απόφαση του Υπουργού, έρχεται να διορθώσει ένα σημαντικό πρόβλημα, που προέκυψε με τους εργάτες γης, καθώς ασφαλισμένοι, που για διάφορους λόγους, δεν εξαργύρωσαν τα εργόσημα τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν καλύψει τις εισφορές τους προς τον ΟΓΑ, να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ασφάλιση τους. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, που αντιμετωπίζει άμεσα ένα έντονο κοινωνικό πρόβλημα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι άνθρωποι αυτοί θα έμεναν χωρίς ασφάλιση ή δεν θα μπορούσαν να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους.