Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Α. Βεσυρόπουλος: "O πρωτογενής τομέας να γίνει ξανά ο πρώτος πυλώνας ανάπτυξης"

Την ανάγκη να υπάρξει αναδιάταξη της αγροτικής οικονομίας, ώστε ο πρωτογενής τομέας να γίνει ξανά ο πρώτος πυλώνας ανάπτυξης, μέσα από ένα νέο μοντέλο, ξεπερνώντας τις παθογένειες του παρελθόντος αλλά και με την ουσιαστική στήριξη των νέων αγροτών, τόνισε σε ομιλία του, ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Ο κ. Βεσυρόπουλος, παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, σε ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού η Εταιρία Αγροτικής Οικονομίας (ΕΤΑΓΡΟ), το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) και η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), με θέμα “Φορολόγηση, εισοδηματικές επιβαρύνσεις και βιωσιμότητα των ελληνικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων”.
Ο βουλευτής Ημαθίας, υποστήριξε,

πως στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όπως υπάρχει ρύθμιση για ειδικό φορολογικό καθεστώς και χαμηλούς συντελεστές για τους νέους επιχειρηματίες, έτσι θα πρέπει να υπάρχουν ανάλογες ρυθμίσεις και για τους νέους αγρότες.  «Να είστε βέβαιοι», είπε, «πως η προοπτική αυτή έχει νομιμοποιητική βάση. Κι εγώ τουλάχιστον θα την θέσω επιτακτικά, προκειμένου να ισχύσει». Σημείωσε επίσης, πως είναι ανοιχτό και το θέμα της απαλλαγής τήρησης βιβλίων για ορισμένες κατηγορίες αγροτών, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό θα γίνει με ορθολογικά κριτήρια και θα εκφράζει την κοινή λογική και τη σύγχρονη πραγματικότητα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στον αγροτικό τομέα».

Παράλληλα, τόνισε, ότι η βιωσιμότητα της αγροτικής οικονομίας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη στήριξη των νέων αγροτών, τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες που πρέπει να απολαμβάνουν.

Τέλος, αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα και τις νέες προοπτικές που φέρνει η νέα ΚΑΠ 2014 – 2020, για τη χώρα και τους αγρότες μας, αναφερόμενος στο νέο προϋπολογισμό και τα 2,5 δισ. ευρώ που υπάρχουν για την Ελλάδα, με αντικείμενο την αγροτική ανάπτυξη, καθώς και για την προοπτική να αυξηθούν ακόμα περισσότερο αυτά τα κονδύλια. «Το ζητούμενο είναι όμως, η διαχείριση τους. Χρειάζεται νέα οπτική, νέα αντίληψη. Στήριξη ουσιαστική των νέων αγροτών, για επενδυτικά σχέδια, που θα έχουν ως σημείο αναφοράς την καινοτομία, την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και αξίας. Την ενίσχυση των εξαγωγών, την κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας, έτσι ώστε αυτή να καταστεί αυτάρκης. Να μην αναγκαζόμαστε να εισάγουμε αγροτικά προϊόντα επιδεινώνοντας το ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος