Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Απ. Βεσυρόπουλος: αίσιο τέλος για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πρώην απολυμένων στα Κλωστήρια Νάουσας

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση με την αμφισβήτηση του δικαιώματος συνταξιοδότησης των πρώην απολυμένων στα Κλωστήρια Νάουσας.
Στις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος στο Υπουργείο Εργασίας και στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, συμφωνήθηκε να δοθεί βιώσιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα που είχε ανακύψει, προκαλώντας αναστάτωση σε 380 συνταξιούχους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν ορατή η απειλή να διακοπεί η καταβολή των συντάξεων και να τους ζητηθεί επιστροφή των χρημάτων.
Σήμερα, με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας προς το ΙΚΑ, αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα ότι ”ο ήδη αναγνωρισμένος χρόνος θα θεωρείται στο σύνολό του ασφαλιστικά ισχυρός, ακόμα και αν υπερβαίνει το κατά περίπτωση ανώτατο όριο πλασματικού χρόνου”.
Σε δήλωσή του, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος επισημαίνει: “Η προσπάθεια απέδωσε, η δέσμευση που είχα αναλάβει απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους έγινε πράξη. Θα ήταν άδικη οποιαδήποτε άλλη απόφαση ή εξέλιξη. Δεν κινδυνεύουν τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και αυτό είναι πλέον και επίσημο και ξεκάθαρο”.

Ακολουθεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας προς το ΙΚΑ.