Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση των ροδακινοπαραγωγών στο ΥΠΑΑΤ

Συνάντηση – σύσκεψη μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμου Χαρακόπουλου (παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ, Μόσχου Κορασίδη) και εκπροσώπων των  ροδακινοπαραγωγών έγινε σήμερα.
Από πλευράς των ροδακινοπαραγωγών μετείχαν ο Τάσος Χαλκίδης, ο Γιάννης Βράνας και ο Χάρης Βενετικίδης από την περιοχή της Ημαθίας καθώς και ο Γεώργιος Πακάκης και ο Δημήτριος Λεωνιδάκης από την περιοχή της Λάρισας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για τη στήριξη του αγροτικού τομέα, ενώ…

…μετά τη λήξη της συνάντησης ο Μ. Χαρακόπουλος είπε μεταξύ άλλων πως υπήρξε μια “…πολύ γόνιμη συνεργασία”με τους ροδακινοπαραγωγούς, διευκρινίζοντας πως το Υπουργείο προχωρά “..άμεσα στο μητρώο εμπόρων αγροτικών προϊόντων, το οποίο θα ενταχθεί στο γενικό μητρώο εμπόρων και θα βάζει καθαρούς κανόνες στις συναλλαγές ανάμεσα στους παραγωγούς και στους εμπόρους για να μην υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα που ζούμε τα τελευταία χρόνια με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφληση των παραγωγών”.

Από την πλευρά του ο Τάσος Χαλκίδης ανέφερε τα εξής:

Σήμερα συμμετέχει ο νομός Ημαθίας και η Λάρισα, εκπρόσωποι αγροτών καθαρά για το ροδάκινο. Μας φώναξε το Υπουργείο Γεωργίας για να συζητήσουμε το πώς θα είναι η καινούρια χρονιά. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η πλειοψηφία των αγροτών ακόμη είναι απλήρωτοι από τα ροδάκινα. Έχουμε κάνει μια κουβέντα πάρα πολύ καλή για τα αγροτικά προϊόντα, να κάνουμε ένα μητρώο εμπόρων σε ότι αφορά το αγροτικό προϊόν”
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι ροδακινοπαραγωγοί θα αποχωρήσουν από μπλόκα είπε: “Για το πρόβλημα για τα ροδάκινα, μας φώναξε το Υπουργείο Γεωργίας. Αύριο έχουμε μια γενική συνέλευση με την Πρωτοβουλία. Το θέμα των μπλόκων το διαχειρίζεται η Πρωτοβουλία που συμμετέχουμε και αύριο έχουμε γενική συνέλευση”.