Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση Τσαβδαρίδη με εκπροσώπους των αγροτών

Σε συνέχεια της επίσκεψης του στα μπλόκα των αγροτών στην Κουλούρα την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης είχε συνάντηση στο Πολιτικό του Γραφείο με εκπροσώπους των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα της Κουλούρας το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου προκειμένου να συζητήσει μαζί τους, τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για την προώθηση και επίλυση των αιτημάτων τους από τις ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας καθώς και του Υπουργείου Οικονομικών.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση ο κ. Τσαβδαρίδης συζήτησε με τους εκπροσώπους των αγροτών κ.κ. Τάσο Χαλκίδη, Γιάννη Βράνα, Θεόδωρο Παπακωνσταντίνου και Χάρη Βενετικίδη για τις βασικές διεκδικήσεις των αγροτών που συμπεριλαμβάνουν: Την εξόφληση της πληρωμής των ροδακίνων του έτους 2012 από τις βιομηχανίες, τη μη φορολόγηση ή αντίστοιχη επιδότηση του πετρελαίου κίνησης, τη διατήρηση της επιστροφής του ΦΠΑ στο 11%, την υιοθέτηση ενός λειτουργικού μοντέλου που θα ορίζει τις προϋποθέσεις εργασίας των μετακλητών εργατών γης δεδομένου ότι το ισχύον μοντέλο του 2012 απέτυχε παταγωδώς αλλά και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες ενόψει της νέας χρονιάς έτσι ώστε να καθοριστούν συγκεκριμένα πλαίσια και σαφείς κανόνες για την παραγωγή και διάθεση των ροδακίνων.

Ο κ. Τσαβδαρίδης δεσμεύτηκε να παραστεί αυτοπροσώπως στα αρμόδια Υπουργεία και να συναντήσει τους αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να συμβάλλει στην ουσιαστική σύγκλιση των απόψεων και την εξεύρεση συγκεκριμένων λύσεων για την μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων που θα κάνουν πράξη την επιδίωξη και της ίδιας της κυβέρνησης να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα έτσι ώστε αυτός να αποτελέσει την ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης και της ανασυγκρότησης της Ελλάδας.