Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πενταετής κάθειρξη σε πρώην βουλευτή για απάτη

Σε 5ετή κάθειρξη καταδικάστηκε αμετάκλητα τέως βουλευτής και δικηγόρος, καθώς κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και συνήθεια που διέπραξε προ 15ετίας, παίρνοντας σημαντικά κονδύλια από συμπολίτες του με την ψευδή υπόσχεση ότι θα διόριζε τα παιδιά τους στο Δημόσιο.
Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που υπέβαλε ο…

….Ευάγγελος Η. Παπανικολάου (βουλευτής στην Αργολίδα το διάστημα 1989-’94) κατά της καταδίκης του, με συνέπεια να κινδυνεύει να οδηγηθεί στη φυλακή όπου ήδη βρίσκεται συγκατηγορούμενος που καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη για τη συνεργασία του στην ίδια εξαπάτηση.
Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση του 5μελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Ευ. Παπανικολάου μαζί με τον Στυλ. Μ. Στεργίου αποφάσισαν το 1997 να εξαπατήσουν κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας παραπλανώντας τους ότι έναντι αμοιβής θα μπορούσαν να διορίσουν τους ίδιους ή τα παιδιά τους σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΔΕΚΟ ή σε τράπεζες. Ο Ευ. Παπανικολάου εμφανιζόταν ως πολιτευτής σε καφενείο του Ναυπλίου από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο του 1997 διαδίδοντας ότι έχει έναν φίλο (τον Στεργίου), τον οποίο εμφάνιζε ως εργοστασιάρχη καπέλων με μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις, που είχε διασυνδέσεις στους υψηλούς κοινωνικούς κύκλους της Αθήνας με υπουργούς, βουλευτές και ανθρώπους του ΑΣΕΠ και μπορούσε να εξασφαλίσει διορισμούς έναντι αμοιβής 4.400 έως 5.870 ευρώ (1,5 έως 2 εκατ. δρχ.) ανά περίπτωση.