Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ιταλία – εκλογές: θα ξεκινήσει ένα ατελείωτο παζάρι

Οι πιο περίεργες εκλογές!
Και με τους περισσότερους εκ των πρωταγωνιστών να είναι (φαινομενικά τουλάχιστον) ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι, ο καθείς για το λόγο του.
Ο Σίλβιο έκανε δυναμική επιστροφή (για δυο μήνες αγώνα και με τόσα στην πλάτη του, μια χαρά τα πήγε), ο Μπερσάνι πήρε την πρωτιά που ήθελε και ο Γκρίλο έκανε το μπαμ που κανείς δεν το περίμενε.
Ήδη από εχθές το βράδυ άρχισαν τα γνωστά όργανα της “ακυβερνησίας”, μπας και φιλοτιμηθεί ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών Μόντι (κλάαααμα στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες!!!) και τα βρουν και γίνει κάτι.



Στα …απόνερα; Το ότι μέχρι και η τράπεζα Μέριλ Λίντς είπε την άποψη της για το θέμα σε…

…μια αναφορά που έγινε (σύμφωνα με τη La Stampa γίνεται αναφορά στο “χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα για τις αγορές και την ιταλική οικονομία) ενώ στο παιχνίδι μπαίνουν πλέον και οι Προεδρικές εκλογές στην Ιταλία – χρειάζονται 504 ψήφοι και η κεντροαριστερά δεν τους έχει, οπότε απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί αν ο Μόντι θέλει να γίνει Πρόεδρος (αφού οι Ιταλοί δεν τον προτίμησαν για πρωθυπουργό αλλά τον θέλουν οι …αγορές!).
Επίσης το απρόβλεπτο: το κόμμα (όχι η συμμαχία) που στην ουσία κέρδισε τη Γερουσία είναι το πρωτοεμφανιζόμενο Movimento 5 Stelle με το 25,5% και το ακολουθούν ο Μπερσάνι (Pd) 25,4% και ο Μπερλουσκόνι (Pdl) με 21,5%