Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Βεσυρόπουλος για τα πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η ερώτηση που είχαν καταθέσει 57 Βουλευτές από τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για το σκάνδαλο με τη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας.
Ανάμεσα στους βουλευτές που είχαν καταθέσει τη σχετική ερώτηση ήταν και ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Η σχετική προκαταρκτική εξέταση, ανατέθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Πόπη Παπανδρέου, η οποία έχει φέρει σε πέρας σοβαρότατες υποθέσεις όπως αυτή των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου αλλά και του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.
Οι βουλευτές, που είχαν αναδείξει το θέμα στη Βουλή, είχαν ζητήσει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, που σχετίζονται με σειρά πιστοποιητικών που χορηγήθηκαν από συγκεκριμένο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο.

Είχαν ζητήσει να ερευνηθεί ο ακριβής αριθμός των πιστοποιητικών δυσλεξίας που είχαν χορηγηθεί από το συγκεκριμένο κέντρα, και σε ποια σχολεία είχε γίνει η χρήση τους ενώ είχαν ζητήσει να υπάρξει έλεγχος και επανεξέταση των ”δυσλεκτικών” και απόδοση ευθυνών.

Αναφερόμενος στην νέα αυτή εξέλιξη με την παρέμβαση της δικαιοσύνης, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος δήλωσε: “Η Δικαιοσύνη έπραξε το αυτονόητο. Πρέπει να ριχθεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση. Το οφείλουμε στην έννοια της ισονομίας και στα παιδιά που δίνουν εξετάσεις για μπουν στο πανεπιστήμιο, στηριζόμενα στις δικές τους δυνάμεις και όχι σε πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας. Είναι και ένα μήνυμα προς την ίδια την κοινωνία“.