Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ίσως και να το έχουν αντιληφθεί…

Πολλές συσκέψεις επί συσκέψεων για το θέμα με τους αγρότες τις τελευταίες ημέρες. Σε υψηλό επίπεδο και όχι μόνο για τους τρόπους αντιμετώπισής τους, αν αποφασίσουν να ανέβουν στο οδόστρωμα και να κλείσουν δρόμους.
Ίσως – και μακάρι να είναι έτσι – να έχουν αντιληφθεί πως αν υπάρχει ΕΝΑΣ τρόπος να “ανέβει” η οικονομία, αυτός είναι η πρωτογενής παραγωγή και ο συνδεδεμένος με αυτή μεταποιητικός τομέας.
Τα ‘χουμε πει και θα τα λέμε εσαεί: η χώρα μας ποτέ δεν ήταν μια χώρα υπηρεσιών ή υψηλής τεχνολογίας (αν και έχουμε λαμπρά δείγματα στον τελευταίο τομέα εσχάτως, που θα πρέπει να ενισχυθούν κατάλληλα για να μην χαθούν οι ευκαιρίες). 
Χώρα υπηρεσιών μας κατάντησαν με τις επιλογές τους, για αυτό η επάρκεια της χώρας σε αγροτικά προϊόντα ή σε κρέας π.χ. βασίζεται στις εισαγωγές και μόνον.
Η Ελλάδα ήταν πάντα μια χώρα που θα μπορούσε να τους πάρει τα σώβρακα παγκοσμίως* αν ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση δούλευαν και ενισχύονταν με ορθό τρόπο.
Αν δεν εγκλωβίζονταν μεταξύ γραφειοκρατίας και επιδοτήσεων.

* αν πχ το λάδι μας τυποποιούνταν σωστά και ως …ακριβό άρωμα (όπως κάνουν οι Ιταλοί ή οι Ισπανοί), τότε οι τιμές θα ήταν στα ύψη – αφού με την υψηλή ποιότητά του παραμιλάνε όλοι!