Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Άλλο το δίπλα, άλλο το μέσα!

Ουδείς δεν είναι τέλειος ή αλάνθαστος (αυτό είναι προνόμιο του Πάπα, του νυν και του επόμενου). Όμως, όταν ζητάς κάτι – και μάλιστα μετ’ επιτάσσεως – ΟΦΕΙΛΕΙΣ να το στηρίξεις όσο μπορείς.
Τα παραπάνω σχετίζονται με την πραγματικά αστεία (και για πολλά γέλια) στάση του ΣΥΡΙΖΑ, της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας που οσονούπω ίσως και να αναλάβει τα ηνία της χώρας, να μην είναι παρόντες βουλευτές του σε ονομαστική ψηφοφορία που το ίδιο τους το κόμμα είχε ζητήσει!!
Το πραγματικά παράξενο για τα κοινοβουλευτικά χρονικά γεγονός συνέβη χθες Τρίτη στη Βουλή με την ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρα του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το αργό πετρέλαιο.

Όπως ορίζει ο Κανονισμός ο προεδρεύων Λεωνίδας Γρηγοράκος ανέγνωσε τα ονόματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν ζητήσει ονομαστική, αλλά για πρώτη φορά στην ιστορία της Βουλής από τους 15 βουλευτές που είχαν υπογράψει την αίτηση για ονομαστική ψηφοφορία εμφανίστηκαν μόνο οι 10 βουλευτές με αποτέλεσμα ο κ. Γρηγοράκος να ανακοινώσει ότι δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών οπότε η ονομαστική ψηφοφορία ματαιώνεται.
Όπως έλεγαν ακόμα και παλαιοί βουλευτές αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία του κοινοβουλίου, ενώ νεότεροι βουλευτές άρχισαν τα πειράγματα προς τους συναδέλφους τους του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να είναι φανερά ενοχλημένοι.
Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε και ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος ερωτηθείς από κοινοβουλευτικούς συντάκτες γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε αυτή την εικόνα απάντησε: «Εγώ δεν ξέρω. Ρωτήστε τους υπευθύνους».
Μάλιστα, την ώρα που έσβηναν τα φώτα της Ολομέλειας δημοσιογράφοι είδαν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, μια εκ των απόντων, να κατεβαίνει τρέχοντας τα σκαλιά κατευθυνόμενη προς την κεντρική αίθουσα της Βουλή, προτού να ενημερωθεί πως η συνεδρίαση είχε ολοκληρωθεί.

Συνέχεια εκτός… Ολομέλειας
Η “τραγική” εικόνα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ εντός της Ολομέλειας συνεχίστηκε και εκτός, στους διαδρόμους και το καφενείου του Κοινοβουλίου καθώς πολλοί βουλευτές ήταν έξαλλοι με τους συντρόφους τους.
Όπως φάνηκε κάποιος από αυτούς που έπρεπε να είναι παρόντες στην αίθουσα ήταν στο καφενείο, άλλος έβλεπε τηλεόραση στο εντευκτήριο, ενώ κάποιος άλλος δεν ήξερε καν πως βάσει κανονισμού θα έπρεπε να είναι εκεί.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου ήταν εκτός εαυτού και αναζήτησε ευθύνες και από τον πρόεδρο της Προανακριτικής Χρήστο Μαρκογιαννάκη που δεν την ειδοποίησε εγκαίρως. “Άσ’το Ζωή. Παράτα το, έληξε” της είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Στα… πηγαδάκια των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς ρωτούσε την κυρία Βασιλική Κατριβάνου: “Μα που ήσουν τέλος πάντων;”, με τη βουλευτή Β΄Αθήνας να απαντά: “Εδώ δίπλα ήμουν. Στο εντευκτήριο”, για να πάρει την έξαλλη απάντηση του κ. Σταθά: “Άλλο το δίπλα, άλλο το μέσα”.