Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Όταν η Δωροθέα πάει χειμωνιάτικα Μεσόγειο

“Βόλτα” στην Μεσόγειο, προφανώς για να δει τι συμβαίνει και εκεί και πως μπορεί να βάλει πόδι και εκεί, κάνει η Δωροθέα.
Συγκεκριμένα πάει στην Κύπρο, η οποία παρά τις “αριστερές” καταβολές της Κυβέρνησής της δεν δίστασε να υποταχθεί και αυτή στη γοητεία των Μνημονίων.
Η Δωροθέα θα βρεθεί στο Νησί της Αφροδίτης αύριο Παρασκευή, για το προφανές: για να βρεθεί στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Στην Κύπρο πάνε για εκλογές στις 17 και 24 Φεβρουαρίου.

Το σίγουρο είναι πως θα έχει συναντήσεις και με παράγοντες εκεί, για το πως θα χειριστούν το θέμα του Μνημονίου της Κύπρου (αυτοί είναι ακόμη πίσω, είναι το “Μνημόνιο Ι”).
Δεν θα πρέπει να αγνοούμε 4 πράγματα για το θέμα Κύπρος-Γερμανία-Μνημόνιο:
α) το ότι η γερμανίδα Καγκελάριος είπε την Τετάρτη ότι δεν θα υπάρξουν ειδικές προϋποθέσεις διάσωσης για την Κύπρο, που δεν θα περιλαμβάνουν την ανάγκη οικονομικών μεταρρυθμίσεων όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες απορρίφθηκαν από τον απερχόμενο πρόεδρο της χώρας
β) το ότι οι Γερμανοί πάντα είχαν αγαθές λυκοφιλίες με τους Τούρκους,
γ) τα κοιτάσματα που υπάρχουν στην κυπριακή ΑΟΖ (και ποιοι τα διαχειρίζονται σήμερα),
δ) τον πόλεμο μεταξύ Αμερικανών και Γερμανών, τη φιλία μεταξύ Αμερικάνων και Άγγλων (που παίζουν το δικό τους ρόλο στο νησί) καθώς και τη θέση της Κύπρου στο χάρτη.
Όλα αυτά μαζί κάνουν το μείγμα εκρηκτικό για το μέλλον των κατοίκων του πολύπαθου νησιού.