Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τι είπαν (μεταξύ άλλων) χθες στην τακτική συνεδρίαση του Δημ Συμβουλίου

Διπλή, όπως γράψαμε, ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας – για το πρώτο μέρος, το “εορταστικό” σας τα είπαμε και μάλιστα περίπου την ώρα που γίνονταν.
Η τακτική συνεδρίαση τελείωσε σχεδόν ομαλά, όμως δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για την έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία υπήρξαν και στιγμές έντασης και φωνών.

Από την τακτική συνεδρίαση θα πρέπει, μεταξύ άλλων να κρατήσουμε 2-3 πράγματα που ήταν και εκτός της ημερήσιας διάταξης, όπως:
1) τη συζήτηση για την ομάδα ΔΙΑΣ της Αστυνομίας, η οποία ήδη βρίσκεται και επιχειρεί στην περιοχή ανά διαστήματα ενώ αυτά θα γίνουν συχνότερα (όπως είπε ο δήμαρχος συζητήθηκε το θέμα με τον Αστυνομικό Διευθυντή),

2) το θέμα που δημιουργήθηκε με την εφημερίδα που εκδίδει ο Δήμος και με το αν υπάρχει τελικά συντακτική επιτροπή και ποια είναι αυτή η επιτροπή. Ο δημ. Σύμβουλος Χρήστος Αλευράς είπε πως “θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιος γράφει και υπογράφει ως συντακτική επιτροπή” και αναρωτήθηκε αν ο πρόεδρος της τοπικής ΝΔ γράφει την εφημερίδα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Γιάννη Απατσίδη που είπε πως η εφημερίδα αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών. Στο θέμα απάντησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Τ. Παπαδόπουλος ο οποίος προσφέρθηκε να βάζει ο ίδιος το όνομά του κάτω από τα κείμενα…
3) για το θέμα με τα αδέσποτα υπήρξε ενημέρωση πως συζητείται να γίνει κάποια από κοινού κίνηση με όμορους δήμους,
4) για το θέμα της ανάπλασης της Αλεξάνδρειας, ο Μπάμπης Γκιόνογλου ενημέρωσε και είπε πως τα πρώτα πλακάκια έχουν ήδη φτάσει και πως τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η πλακόστρωση
5) για τα απορρίμματα συζήτηση άνοιξε ο Γ. Σπυρίδης, ο οποίος έκανε ερώτηση για το θέμα της διαχείρισής τους και όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει υπογραφή μεταξύ Δήμου και αναδόχου για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης.

Στη συνέχεια η συζήτηση περιστράφηκε και (στα υπόλοιπα) θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Σε επόμενη ανάρτηση θα σας πούμε τι έγινε και τι ακούστηκε στη δεύτερη συνεδρίαση, σε αυτή που συζητήθηκε ο προϋπολογισμός. Γιατί ακούστηκαν και πράγματα που δεν θα έπρεπε να ακουστούν, ενώ η συζήτηση σε κάποια φάση απέκτησε και προεκλογική χροιά (για το 2014!!!).