Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Νάουσα

φωτογραφία από το naousanews.gr

Από την ΕΛ.ΑΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τα σημερινά επεισόδια στη Νάουσα:

Σήμερα (16.01.2013) στη Νάουσα Ημαθίας, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τη συγχώνευση της Δ.Ο.Υ. Νάουσας με τη Δ.Ο.Υ. Βέροιας, συγκεντρωθέντα άτομα προκάλεσαν επεισόδια και επιτέθηκαν κατά αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων τάξης.
Ειδικότερα, …

…το πρωί ομάδα ατόμων από τους συγκεντρωθέντες προσπάθησαν ανεπιτυχώς δύο φορές να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να παρεμποδίσουν την φόρτωση και μεταφορά του εξοπλισμού της Δ.Ο.Υ. Νάουσας, βιαιοπραγώντας εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί περιμετρικά του κτιρίου και εκτοξεύοντας εναντίον τους σιδερένια κιγκλιδώματα, που είχαν τοποθετηθεί προς διευκόλυνση των αστυνομικών μέτρων.
Οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση και την απώθηση των επιτιθεμένων προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων.
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 33 και 60 ετών, για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της αντίστασης. Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα σε βάρος ενός 39χρονου ημεδαπού που δε συνελήφθη και αναζητείται.
Οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν από το σημείο περί την 13:00΄ ώρα, χωρίς να σημειωθούν στη συνέχεια άλλα επεισόδια .
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκε ελαφρά ένας (1) αστυνομικός.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας.