Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σύσκεψη χθες στο ΥΠΟΙΚ για τα υγρά καύσιμα

Ευρεία σύσκεψη για το λαθρεμπόριο καυσίμων πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη και των υφυπουργών Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά και Περιβάλλοντος Μάκη Παπαγεργίου.

Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα  που αφορούν το λαθρεμπόριο στην αγορά των καυσίμων, το οποίο εκτιμάται στα 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (συμπεριλαμβανομένου του ΕΦΚ και του ΦΠΑ) και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισής του, αν και το μεγαλύτερο μέρος της λαθρεμπορίας έχει αντιμετωπιστεί με την εξίσωση του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.

Στη σύσκεψη πάρθηκαν αποφάσεις σχετικές με την επιτάχυνση υλοποίησης των μέτρων και δόθηκαν οι κατάλληλες εντολές, ώστε η επιτάχυνση να γίνει πράξη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση του συστήματος εισροών εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, το πρόγραμμα προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος, το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση του συστήματος στα πρατήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης έως 30 Μαρτίου και σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2014.