Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα από την Πέμπτη

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη με μπλακ άουτ στο χώρο της Υγείας και των αστικών συγκοινωνιών ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Απεργία κάνει και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε συμπαράσταση των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς. Πώς θα κινηθούν οι συγκοινωνίες.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού και βασικών μέσων και υποδομών στο χώρο της Υγείας καθώς. Διεκδικούν επίσης δεδουλευμένα πολλών μηνών από εφημερίες.

Την ημέρα της απεργίας οι νοσοκομειακοί γιατροί αναμένεται να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή.

Στο συλλαλητήριο των νοσοκομειακών γιατρών θα συμμετέχουν και γιατροί του νοσοκομείου Ιεράπετρας το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, όπως πρόβλημα θέρμανσης λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Σε προειδοποιητική επίσχεση εργασίας προχωρούν την Πέμπτη και την Παρασκευή συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ γιατροί λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων. Σημειώνεται ότι εξώδικο προς τον ΕΟΠΠΥ για μη καταβολή οφειλών έστειλε και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Σημειώνεται ότι για την Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι της λήξη του ωραρίου, ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο.
 

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη και την Παρασκευή λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ που ξεκινά από το πρωί της Πέμπτης. Οι ναυτικοί θα συγκεντρωθούν στο σημείο του λιμανιού από όπου αποπλέουν τα “κρητικά” πλοία ενώ την Παρασκευή θα γίνει νέα συνεδρίαση όπου θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.
Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους των μέσων σταθερής τροχιάς, οι οποίοι επιστρατεύτηκαν από την κυβέρνηση. Με ανακοίνωσή της καλεί την ηγεσία της ΓΣΕΕ “επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών της”.
  

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα λεωφορεία, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Αποφασισμένοι να μην μετακινηθούν από τις θέσεις τους, εμφανίζονται οι αγρότες της χώρας μας, τονίζοντας ότι σκοπός τους δεν είναι να κόψουν την Ελλάδα στη μέση και να δημιουργήσουν προβλήματα, αλλά να ενημερώσουν τους πολίτες για τα δίκαια αιτήματά τους και να βρεθούν λύσεις.
nooz.gr