Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επαφές Βεσυρόπουλου για το εργόσημο του ΟΓΑ

Επαφές, είχε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, με το αρμόδιο Υπουργείο, σχετικά με το θέμα που προέκυψε, με τους ασφαλισμένους εργατών γης του ΟΓΑ, που δεν κάλυψαν το απαιτούμενο ελάχιστο ποσό εργοσήμων αλλά μόνο ένα μέρος αυτού, προκειμένου να δικαιούνται βιβλιάριο Υγείας, να μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα ή να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του αρμόδιου Υπουργείου, θα έπρεπε όσοι απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες και έχουν ανεξόφλητα εργόσημα, να προβούν στην άμεση εξαργύρωσή τους έως τις 31 Δεκεμβρίου, προκειμένου να συμπληρώσουν τις τουλάχιστον 150 ημέρες εργασίας που απαιτούνται, ώστε να δικαιούνται βιβλιάριο υγείας και εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς, να ανανεώσουν την άδεια παραμονής στην χώρα μας.

Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί είναι οι ασφαλισμένοι που για διάφορους λόγους, δεν εξαργύρωσαν τα εργόσημα τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν καλύψει τις εισφορές του προς τον ΟΓΑ και να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ασφάλιση τους.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, κατά τη συνάντηση του με τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κοκκόρη, έθεσε το μείζον αυτό θέμα, ζήτησε να υπάρξει κάποια ρύθμιση και να δοθεί μια παράταση, προκειμένου να μπορούν όσοι απασχολήθηκαν σε αγροτικές εργασίες να εξαργυρώσουν τα εργόσημα τους και να καλύψουν το απαιτούμενο ποσό.
Από την πλευρά τους, ο Υπουργός κ. Βρούτσης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, διαβεβαίωσαν τον Βουλευτή Ημαθίας, ότι θα εξετάσουν θετικά το μείζον αυτό θέμα, προκειμένου να δοθεί άμεσα μια οριστική λύση.