Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Άμεση παρέμβαση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη υπέρ των πασχόντων από τη σοβαρή νόσο της κοιλιοκάκης

Την ταχεία επίλυση του προβλήματος επιβίωσης που αφορά χιλιάδες συνανθρώπους μας που πάσχουν από τη σοβαρή νόσο της κοιλιοκάκης, οι οποίοι αδυνατούν πλέον, λόγω της έντονης οικονομικής δυσπραγίας, να προμηθευτούν τα απαραίτητα σκευάσματα τα οποία μέχρι πρότινος καλύπτονταν από τους ασφαλιστικούς τους φορείς, ζήτησε ο Αναπλ. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με επιστολή που απέστειλε την 23η Ιανουαρίου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσαβδαρίδης, ανταποκρινόμενος άμεσα στο σχετικό αίτημα που του υπεβλήθη από την Ελληνική Εταιρία για την κοιλιοκάκη, ζήτησε…

…στην επιστολή του τόσο από το Υπουργείο Υγείας όσο και από τον ΕΟΠΥΥ να υπάρξει τροποποίηση του κανονισμού παροχής του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να συμπεριλαμβάνονται τα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ σκευάσματα χωρίς γλουτένη στο έγγραφο οδηγιών περί απόδοσης δαπάνης αγοράς σκευασμάτων ειδικής διατροφής που στάλθηκε στους αρμόδιους φορείς, τα οποία καθίστανται απαραίτητα για την αντιμετώπιση της πάθησης.


Το πρόβλημα των πασχόντων, ανέφερε ο κ. Τσαβδαρίδης, προέκυψε μετά από την τροποποίηση του κανονισμού παροχής (ΑΡΙΘ. ΦΕΚ3054/18-11-2012) του ΕΟΠΥΥ, καθώς, παρά το γεγονός ότι η κοιλιοκάκη συμπεριλήφθηκε στις παθήσεις που χρήζουν αποζημίωσης σύμφωνα με τον παραπάνω κανονισμό, το υπ’ αριθ. 47743/19-11-2012 έγγραφο οδηγιών περί απόδοσης δαπάνης αγοράς σκευασμάτων ειδικής διατροφής που στάλθηκε στους αρμόδιους φορείς, δεν συμπεριλαμβάνει τα σκευάσματα χωρίς γλουτένη.