Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση του Δ.Σ. των Εθελοντών Πυροσβεστών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος- δελτίο τύπου

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού της “Ημέρας του Εθελοντή Πυροσβέστη”, όπως αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην πατρίδα μας με τον Ν.4029/2011 (αρθ.24,παρ.3), ως προέκταση της “παγκόσμιας ημέρας εθελοντισμού” συμφώνως των αποφάσεων του Ο.Η.Ε.
Ο Εξοχότατος κ. Πρόεδρος καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά, το Δ.Σ της Π.Ε.Ε.Π.Σ. στο Προεδρικό Μέγαρο, εκφράζοντας την εκτίμηση του για το σημαντικό έργο που επιτελούν οι Εθελοντές Πυροσβέστες προς την κοινωνία και τον συνάνθρωπο.

Όσον αφορά την συγκεκριμένη μορφή εθελοντισμού επεσήμανε, ότι “…στην Ελλάδα, κακά τα ψέματα, δεν είναι σε πολύ καλή θέση στην Ευρώπη. Είμαστε από τους τελευταίους, ενώ αυτό που κάνετε εσείς έχει καθιερωθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης και θεωρείται αυτονόητο“. Επιπλέον ο κ. Πρόεδρος τόνισε την αναγκαιότητα της εξαπλώσεως του θεσμού  λέγοντας, ότι “πρέπει να κινήσουμε το ενδιαφέρον των νέων και να απλώσετε εσείς την ομπρέλα σας πάνω σε αυτούς τους νέους που θέλουν να προσφέρουν όπως προσφέρετε και εσείς“.

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Π.Ε.Ε.Π.Σ. κ. Σεραφείμ Τσιουγκρής ευχαρίστησε θερμά, εκ μέρους όλων των Εθελοντών, για το γεγονός ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας τίμησε τον εορτασμό της ημέρας κι επεσήμανε ότι: “Είναι ευθύνη της πολιτείας, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα μας, να αναδείξει τον Εθελοντή Πυροσβέστη και να φέρουμε νεότερα παιδιά στις τάξεις του πυροσβεστικού σώματος…Σας διαβεβαιώνουμε ότι από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για την πυρασφάλεια της πατρίδας μας, για τον δασικό πλούτο που υποφέρει κάθε χρόνο, αλλά και για εκείνα τα απομακρυσμένα μέρη που δεν έχουν πυροσβεστική υπηρεσία και εκεί πια πρέπει να δούμε ξανά από την αρχή τον θεσμό των εθελοντικών πυροσβεστικών κλιμακίων, κάτι που ισχύει παντού.“.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, ο κύριος Πρόεδρος ενημερώθηκε για την πορεία του θεσμού και ιδιαιτέρα για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ένωση, για την εφαρμογή του νέου Νόμου, ο οποίος διέπει τον εθελοντισμό στο Π.Σ., καθώς και για το τεράστιο πρόβλημα της μη χορήγησης των προβλεπομένων Μέσων Ατομικής Προστασίας, τα οποία αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την ορθή άσκηση των πυροσβεστικών καθηκόντων. Στο συγκεκριμένο μάλιστα πρόβλημα ο κ. Πρόεδρος εστίασε με ξεχωριστή ευαισθησία το ενδιαφέρον του, κατενόησε την σημαντικότητά του και δεσμεύθηκε ότι θα θέσει άμεσα το ζήτημα προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, με σκοπό την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης.
Στο τέλος της συνάντησης, ως ανάμνηση της επίσκεψης, επιδόθηκε στον κ. Παπούλια, αναμνηστική πλακέτα με το διακριτικό σήμα του «Εθελοντή Πυροσβέστη», την οποία και δέχτηκε με μεγάλη χαρά.
Απο το Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Ε.Π.Σ.