Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σε καθεστώς "επιλεκτικής χρεωκοπίας" η Ελλάδα (ξανά) από Οίκο

Μια ακόμη πονηρή (πονηρότατη) υποβάθμιση από Οίκο (ανοχής και ενοχής) ανακοινώθηκε χθες βράδυ.
Αιφνιδιαστικά είναι η αλήθεια, αφού ουδείς ανέμενε κάτι τέτοιο – και μάλιστα τη στιγμή που έχει ήδη γίνει πρόσκληση της κυβέρνησης σε ομολογιούχους του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν στην επαναγορά του χρέους, ο Οίκος έριξε τη χώρα από την κατηγορία υψηλού κινδύνου (CCC) πάλι στο “καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας” (“selective default”).
Όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Οίκο, θα επανέλθουν στο ίδιο καθεστώς (στο CCC) όταν τελειώσει η αγορά των ιδίων μετοχών. Ή μάλλον, δεν θα επανέλθουν αυτόματα, αλλά θα εξετάσουν το πως θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τότε, στις 17 – 18 Δεκεμβρίου.

Είπαμε: αν δεν τους διαολοστείλουμε*, θα έχουμε συνεχώς τέτοια. Θα μας παίζουν όπως γουστάρουν και όπως τους βολεύει. 
Δηλαδή θα έχουμε το μαρτύριο της σταγόνας (στο παιχνιδάκι με τις δόσεις)…
….και τα παιχνίδια των Οίκων που φυσικά θέλουν να μην προχωρήσει τίποτε – όσο θετικές κι αν θεωρήσουμε τις προθέσεις όσων αποφασίζουν για τα επόμενα βήματα της οικονομίας. Και θα οδηγείται ο λαός στην ένδεια και ο εθνικός πλούτος στα χέρια ολίγων για ψίχουλα (που και αυτά θα πηγαίνουν στην εξόφληση τοκογλυφικών δανείων). 

* να τους διαολοστείλουμε όμως. Όχι να σκύβουμε το κεφαλάκι, ούτε να το παίζουμε επαναστάτες εντός και αλλιώς εκτός χώρας (γιατί κάποιοι δυνάμει πρωθυπουργοί και υπουργοί ήδη έχουν αρχίσει τις κωλοτούμπες)…