Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: μπερδεμένη η κατάσταση μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Π. Ψωμιάδη

Ψιλο-μύλος είναι η κατάσταση στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αφού η απόφαση για την φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή (για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος) του Εφετείου της Θεσσαλονίκης επισφραγίστηκε από τον Άρειο Πάγο.
Και το πρόβλημα τώρα είναι η οριστική αντικατάσταση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον οποίο μέχρι τώρα αναπλήρωνε ο αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης. Ποιος λοιπόν θα αντικαταστήσει τον Παναγιώτη;
Αυτό θα κληθούν να το αποφασίσουν τα μέλη της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά απ’ ότι φαίνεται η κατάσταση δεν είναι και τόσο “ομοιγενής” (τουλάχιστον στο βαθμό που ήταν μετά τις εκλογές του 2010).
Ο Π. Ψωμιάδης είχε συνάντηση με τους αντιπεριφερειάρχες και σε αυτή προτάθηκε ο Διονύσης Ψωμιάδης αλλά οι τελευταίοι ήταν επιφυλακτικοί ως προς τη “λύση Διονύση” αφού τού έθεσαν μια σειρά προβλημάτων όπως νομικά (εκκρεμότητες του με τη δικαιοσύνη που ίσως οδηγήσουν και αυτόν στην αργία), πολιτικά (αφού ο Διονύσης ΔΕΝ είναι και ΝΔ) αλλά και διοικητικά.
Τα ονόματα που ακούγονται είναι διάφορα, από τον νυν αναπληρωτή του Παναγιώτη Ψωμιάδη (τον αδελφό του Διονύση) μέχρι του Τζιτζικώστα, ενώ ακούγονται επίσης τα ονόματα του Γιώργου Τσαμασλή (ως καθαρή κομματική και παραταξιακή επιλογή), του Μίμη Φωτόπουλου, του Μιχάλη Τζόλλα και της Αθηνάς Αηδονά.

Πως φτάσαμε στην (οριστική και αμετάκλητη) απόφαση του Αρείου Πάγου:

ο Παν. Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί γιατί ως νομάρχης Θεσσαλονίκης – όπως αναφερόταν και στην κατηγορία – μείωσε σε 5.000 ευρώ πρόστιμο ύψους 89.000 ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί εις βάρος κάποιου πρατηριούχου υγρών καυσίμων για νοθεία.

Τα πράγματα πήγαν στα δικαστήρια και τελικά το θέμα έφτασε στον Άρειο Πάγο (για πρώτη φορά). Ο Π. Ψωμιάδης είχε προσφύγει εκεί ύστερα από την πρώτη καταδίκη του στα κατώτερου βαθμού δικαστήρια. Τότε το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αναιρέσει την απόφαση και ο τέως περιφερειάρχης δικάστηκε από μηδενική βάση, αλλά κρίθηκε ξανά ένοχος.
Στη συνέχεια το θέμα (σκαλί-σκαλί) έφτασε πάλι στον Άρειο Πάγο – δηλαδή για δεύτερη φορά έγινε η διαδικασία απ’ την αρχή (δικαστήρια, εφετεία κλπ) αλλά αυτή τη φορά έχασε τη δικαστική μάχη οπότε η καταδίκη του κατέστη οριστική και αμετάκλητη.