Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Περί δηλωτικού σήματος του Δήμου Αλεξάνδρειας



Για το δηλωτικό σήμα του Δήμου Αλεξάνδρειας τα ‘χουμε πει πάρα πολλές φορές.
Και ήμασταν ξεκάθαροι στην άποψή μας, γιατί από αυτό το βήμα 5 χρόνια τώρα είμαστε ξεκάθαροι και λαμβάνουμε θέση, χωρίς κωλοτούμπες – έτσι είναι η “Περισκόπηση”, τι να κάνουμε τώρα; κι ας ενοχλούνται κάποιοι! : το όνομα του Δήμου είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ, και αυτή τη μοναδικότητα θα πρέπει να την κάνουμε εικόνα (για πολλούς λόγους, ακόμη και εθνικούς).

Για το λόγο αυτό οι αρμόδιοι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να επιλέξουν μια εικόνα που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, δηλαδή την εικόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τίποτε άλλο!
Το “Αλεξάνδρεια”, “Alexandria”, “Alessandria”, “Alexandrie”, “Alejandría”, “الإسكندرية”, “Александрия”, “亚历山德里亚” σε μια και μόνο εικόνα, πρόσωπο, ιστορική μορφή παραπέμπει: στον Μεγαλέξανδρο!! Πουθενά αλλού!!!

Διαβάστε τώρα τι αναφέρει στο blog του ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αλευράς, σχετικά με το τι έγινε πριν 3 μέρες στην Επιτροπή Αξιολόγησης, ΕΔΩ (για τη διαδικασία). Φυσικά αναμένεται η απάντηση για το θέμα αυτό.

το όνομα παραπάνω είναι γραμμένο κατά σειρά στη γλώσσα μας, στα αγγλικά (ή γλώσσες με την ίδια βάση), ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά, αραβικά, ρωσικά και κινέζικα.