Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Νέα τραγωδία με ναυάγιο σκάφους που μετέφερε λαθρομετανάστες στο Αιγαίο

Μια ακόμη τραγωδία, από τις πολλές που τα τελευταία χρόνια έχουν λάβει χώρα, παίχτηκε πάλι στα νερά του Αιγαίου.
Οι Τούρκοι, σταθεροί στην πολιτική τους που θέλει να μην γίνεται οποιαδήποτε προσπάθεια ανάσχεσης της λαθρομετανάστευσης (απ’ ότι φαίνεται την “επιδοτούν” κιόλας, ώστε να γεμίσει η Ελλάδα λαθρομετανάστες που δεν θα ξέρει τι να τους κάνει), αφήνουν τους δουλέμπορους ανέγγιχτους.
Κατά συνέπεια τα σαπιοκάραβα πάνε κι έρχονται με προορισμό τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, φορτωμένα με δεκάδες φουκαράδες που τρέχουν για να λάβουν μια θέση στον ευρωπαϊκό …παράδεισο. Ένα από τα καΐκια αυτά βυθίστηκε ανοιχτά της Μυτιλήνης (πιθανόν τα ξημερώματα της Παρασκευής) με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων.

Λιμενικοί εντόπισαν στα παράλια του νησιού 3 πτώματα. Νωρίτερα πλωτό είχε εντοπίσει στα ανοιχτά, έναν λαθρομετανάστη που ήταν εν ζωή. Το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκαν ακόμη 15 πτώματα ανθρώπων σε παραλία και το απόγευμα ακόμη 2. Όπως είπε ο νεαρός συνολικά στο σκάφος ήταν συνολικά 27 άτομα.
Πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη, καθώς και όχημα από ξηράς, έκαναν έρευνες για να εντοπίσουν τους υπόλοιπους αγνοούμενους, ωστόσο μετά από τόσες ώρες στη θάλασσα οι ελπίδες για τη ζωή τους είναι μικρές.