Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μετά το χωριό στη Γαλλία, τώρα και χωριό στην Τουρκία θα …επιβιώσει της 21ης Δεκεμβρίου

Μετά το χωριό στη Γαλλία που θησαυρίζει (αφού σύμφωνα με τον αστικό μύθο είναι το μόνο μέρος που θα μείνει αλώβητο από την …καταστροφή του Κόσμου στις 21 τρέχοντος), “ανακαλύφθηκε” και μια δεύτερη τοποθεσία που και αυτή θα τη σκαπουλάρει και θα μείνει ως έχει: το χωριό Σιριντζέ στην Τουρκία, το οποίο βρίσκεται σε βουνό, κοντά στην αρχαία Έφεσο.
Φυσικά οι μόνοι που θα το γλεντήσουν, μετά την 21η Δεκεμβρίου δεν είναι άλλοι από τους 600 κατοίκους αλλά και οι επιχειρηματίες που έσπευσαν πριν από λίγα χρόνια και άνοιξαν στην περιοχή ξενοδοχειακές μονάδες και καταστήματα.
Γιατί αναμένεται η άφιξη τουλάχιστον 60.000 ανθρώπων. Οι Τούρκοι φυσικά δεν είναι κορόϊδα και εκμεταλλεύονται τα πάντα. Πάντως το συγκεκριμένο χωριό δεν είναι άγνωστο: ήταν γνωστό σε όσους πηγαίνουν στα βουνά της Τουρκίας ενώ επίσης είναι γνωστό και “ως τόπος με ξεχωριστή ενέργεια” μεταξύ new age ομάδων (του επονομαζόμενου κινήματος της Νέας Εποχής) ήδη από το 1980, επειδή ορισμένοι – προσέξετε! – θεωρούν ότι εκεί γεννήθηκε η θεά Άρτεμη, η θεά των δασών και του κυνηγιού για τους Αρχαίους Έλληνες, αλλά και ότι πρόκειται για τον τόπο από τον οποίο η Παναγία αναλήφθηκε στους Ουρανούς.