Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΙΚΑ Αλεξάνδρειας: το πάνε για κλείσιμο, συνάντηση χθες στον Εμπορικό Σύλλογο

Συνάντηση με θέμα “Εξελίξεις στις ενέργειες του Ε. Σ. Αλεξάνδρειας, στην υπόθεση παραμονής του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Αλεξάνδρειας” πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας.
Στη συνάντηση, που προκάλεσε ο ίδιος ο Εμπορικός Σύλλογος, ήταν καλεσμένοι η Τοπική Αρχή (δια του Δημάρχου Φ. Δημητριάδη), οι αρχηγοί των υπολοίπων τριών δημοτικών παρατάξεων, οι βουλευτές της Π.Ε. Ημαθίας, και εκπρόσωποι φορέων (αν και δεν ήταν άπαντες οι καλεσμένοι παρόντες).

Στη χθεσινή συνάντηση έγινε αναφορά σε ένα θέμα το οποίο φαίνεται πως δυστυχώς χάνεται για την περιοχή της Αλεξάνδρειας.
Σας είχαμε γράψει πριν από 11 ημέρες, με τον τρόπο που πάντοτε γράφουμε – επειδή όπως είπαμε η “Περισκόπηση” είναι παντού κι έχει άμεση και κυρίως έγκυρη πληροφόρηση! – για την προσπάθεια που έγινε για το συγκεκριμένο θέμα. Δυστυχώς αποδείχθηκε αληθινό αυτό που γράψαμε τότε ΕΔΩ, πως “το αποτέλεσμα των όποιων συναντήσεων είναι προδιαγεγραμμένο. Δυστυχώς αρνητικό”.
Δεν θέλουμε (ούτε τότε, ούτε στο μέλλον) να απαξιώσουμε τις προσπάθειες οποιουδήποτε κάνει κάτι για τον τόπο. Το αντίθετο!!! Απλά το σκηνικό που ελέω Μνημονίων στήνεται και κυρίως η πληροφόρησή μας (που για κάποια θέματα ή δράσεις είναι πάρα πολύ καλή) μας δείχνουν δυστυχώς ότι τα χειρότερα είναι εδώ ή έρχονται.

Στη συνάντηση χθες έγινε γνωστό ότι το υποκατάστημα του ΙΚΑ πάει για κλείσιμο, σε αντιδιαστολή με την αντίστοιχη υπηρεσία που βρίσκεται στη Νάουσα. Ακούστηκαν διάφορες απόψεις, κυρίως για τον τρόπο αντίδρασης. Από το σύνολο όσων μίλησαν έγινε σαφές πως δεν υπάρχει ουδεμία διάθεση αντιπαράθεσης με οποιαδήποτε περιοχή, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα γίνουν ενέργειες που θα καθιστούν σαφή και ξεκάθαρη τη θέση των τοπικών φορέων και αρχών αλλά και των κατοίκων ώστε να μην κλείσει οποιαδήποτε υπηρεσία.
Η συνέχεια θα δοθεί την Κυριακή, αφού ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας ανέφερε πως θα γίνει μια συνάντηση για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα αντίδρασης.