Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ζουν μέσα στο αεροδρόμιο του Μονάχου!


Πιστή αντιγραφή της ταινίας “The terminal” με τον Tom Hanks φαίνεται πως είναι η ζωή ενός Έλληνα από τη Θεσσαλονίκη και της Βουλγάρας φίλης του.
Τους τελευταίους έξι μήνες έχουν γίνει “μόνιμοι” κάτοικοι του αεροδρομίου του Μονάχου (σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας η εφημερίδα “Suddeutche Zeitung”, όπως αναφέρει η ελληνική “6 μέρες”).

Το ζευγάρι έφτασε στη Γερμανία έχοντας απελπιστεί από την ανέχεια και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στη Θεσσαλονίκη. Προσπάθησαν να βρουν δουλειά στη Γερμανία, αλλά, όπως στις περισσότερες χώρες για να βρεις δουλειά πρέπει να έχεις σπίτι και άδεια εργασίας. Αυτό όμως προϋποθέτει χρήματα για να κινηθείς, για να βγάλεις τα απαραίτητα χαρτιά που βέβαια δεν είχαν. Όσο κι αν έψαξαν δεν τα κατάφεραν. “Όλα μοιάζουν να είναι καλύτερες λύσεις από το να γυρίσουμε στην πατρίδα μας“, δήλωσε ο Θεσσαλονικιός στην εφημερίδα. Οι εργαζόμενοι και οι αρχές έδειξαν “ανοχή” κρατώντας ωστόσο το τυπικό του καθημερινού ελέγχου διαβατηρίων. Έτσι το ζευγάρι, που γνωρίστηκε και ερωτεύτηκε πριν από πέντε χρόνια συνέχισε να ζει εκεί. Μάλιστα, όπου πάνε παίρνουν μαζί και τις αποσκευές τους, επειδή φοβούνται ότι θα τις κλέψουν.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα “6 μέρες” ο Έλληνας και η Βουλγάρα κάνουν μπάνιο στις τουαλέτες του αεροδρομίου όταν μειώνεται η επιβατική κίνηση και κοιμούνται στις καρέκλες της αίθουσας αναμονής. Κι επειδή κάποια στιγμή τελείωσαν τα λίγα χρήματα που είχαν, άρχισαν να πλένουν τα πιάτα και τα ποτήρια σε μαγαζιά του αεροδρομίου και να μαζεύουν μπουκάλια και να τα πουλάνε για να εξοικονομήσουν τα προς το ζην. Για κάθε 100 μπουκάλια που παρέδιδαν έπαιρναν περίπου 20 ευρώ. Όσο για το φαγητό, ευτυχώς που υπάρχουν προσφορές από τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο. Τους πηγαίνουν φρούτα και σάντουιτς κι έτσι τρέφονται όταν τα χρήματα δεν τους φθάνουν για να αγοράσουν μόνοι τους φαγητό.