Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ετοιμάζεται μονάδας καύσης βιομάζας έξω από το Πλατύ και τον Άραχο;;

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Για δείτε τι έπεσε στην αντίληψή μας σήμερα.

Και παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν περισσότερα ημών για τις περιπτώσεις μονάδων καύσης βιομάζας ας μας πουν 5 πράγματα για να μάθουμε και εμείς τι ακριβώς θα είναι αυτό που ετοιμάζεται.
Πριν από μέρες υποβλήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μια μελέτη  για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την καύση βιομάζας (ισχύος 2,5ΜWe) από την εταιρία “Φιλιππόπουλος Ενεργειακή Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία” (Φιλιππόπουλος Ενεργειακή ΑΤΕ).
Ο σταθμός θα λειτουργήσει έξω από το Πλατύ – για να είμαστε πιο ακριβείς δίπλα από το εργοστάσιο της ΕΒΖ και περίπου απέναντι από τη διασταύρωση του Αράχου.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας καλεί κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη ή φορέα από 14 Δεκεμβρίου 2012 έως 13 Ιανουαρίου 2013 να λάβει γνώση επί του περιεχομένου του φακέλου της μελέτης και να διατυπώσει γραπτά τη γνώμη του και τις προτάσεις του “όσο το δυνατό πιο τεκμηριωμένες¨(όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- πρόσκληση που εξέδωσε).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2313 319787 (Περιφέρεια) ή 2331 353659 (Π.Ε. Ημαθίας).