Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επιστρέφει (ευτυχώς στην Ιταλία!)

Σε εκλογές φαίνεται πως οδεύει η Ιταλία, αφού ο “Λαός της Ελευθερίας” (το κόμμα του Σίλβιο) απέσυρε – στην ουσία – τη στήριξή του στην κυβέρνηση τεχνοκρατών που είχε σχηματιστεί πέρυσι το Νοέμβριο υπό τον Μάριο Μόντι.
Η κυβέρνηση Μόντι, που είχε αναδειχθεί μετά από μια εξόχως περίεργη αλλαγή, πλέον δεν έχει τη στήριξη του Μπερλουσκόνι, ο οποίος δήλωσε πως…
…θα κατέλθει στις εκλογές ως υποψήφιος, όποτε κι αν αυτές γίνουν και όχι απλά για να λάβει μέρος αλλά για να τις κερδίσει. “Παίρνω μέρος στο ματς για να κερδίσω, όχι για να πετύχω απλώς μια καλή επίδοση“, δήλωσε ο Σίλβιο από το Μιλάνο όπου βρίσκονταν.
Έτσι, το έως τώρα δεδομένο είναι πως η Κυβέρνηση Μόντι θα παραμείνει στην εξουσία τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού του έτους 2013 και τα νομοθετικά σώματα της Ιταλίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία, πιθανολογείται πως θα διαλυθούν στα μέσα Γενάρη ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές μέσα στο Μάρτιο. Πιθανότερη ημερομηνία εκλογών είναι η 10η Μαρτίου, αν και δεν αποκλείεται οι ημερομηνίες αυτές να αλλάξουν ώστε η χώρα να μη βρεθεί εν μέσω μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου (περίπου 3 μήνες) τη στιγμή που η κρίση και οι …σωτήρες της χτυπούν δυνατά την πόρτα.