Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επαφές Τσαβδαρίδη στις Βρυξέλλες

Δελτίο Τύπου

Σημαντικές επαφές του Λάζαρου Τσαβδαρίδη κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις Βρυξέλλες ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπίας που επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Συζήτησε για την ανάγκη προώθησης επενδυτικών προγραμμάτων, αγροτικής ανάπτυξης και χρηματοδότηση περιφερειακής πολιτικής

Επαφές σε υψηλό επίπεδο και εξαιρετικά χρήσιμες είχε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ως μέλος της αντιπροσωπείας των Βουλευτών που φιλοξενήθηκαν στην Πρωτεύουσα του Βελγίου αλλά και της Ευρώπης από την Ευρωβουλευτή κα Ρόδη Κράτσα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσαβδαρίδης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. JosephDaul, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. ElmarBrok, τον επικεφαλής της Γαλλικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. JeanPierreAudy, τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. ManfredWeber, τον Επίτροπο αρμόδιο για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη κ. Dacian Ciolos, τον επικεφαλής εκπρόσωπο του Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά κυρίου MichelBarnier κ. OliverGuersent, καθώς και την υπεύθυνη για την Ελλάδα του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής κυρίου JohannesHahn κα HannaYahns.
Στις ιδιαίτερες συζητήσεις του με τους ανωτέρω αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν, ο κ. Τσαβδαρίδης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις επί των εξελίξεων που αφορούν στο ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά και να αναπτύξει τις θέσεις του για μία σειρά κρίσιμων θεμάτων για την αναπτυξιακή πορεία της Ημαθίας και όλης της χώρας, όπως αυτά της χρηματοδότησης της περιφερειακής πολιτικής, της προώθησης επενδυτικών προγραμμάτων και της αγροτικής ανάπτυξης μέσω της τόνωσης της αγροτικής επιχειρηματικότητας.
Παράλληλα, ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε στους Ευρωπαίους αξιωματούχους την μεγάλη ανησυχία του για την αναμενόμενη μείωση των ευρωπαϊκών πόρων για την ερχόμενη περίοδο 2014-2020 και ζήτησε να ενημερωθεί για τους τρόπους βελτίωσης της απορρόφησης και αξιοποίησης τους.
Επιπροσθέτως, ο κ. Τσαβδαρίδης εκφράζοντας το σύνολο της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, τόνισε στις επαφές του με κάθε Ευρωπαίο Αξιωματούχο την ανάγκη να κατανοήσουν οι Εταίροι μας ότι ο Ελληνικός Λαός δεν αντέχει άλλες αιματηρές θυσίες στην προσπάθεια που κάνει για να ξεπεράσει η χώρα την τεράστια οικονομική κρίση και ότι η Ελλάδα, έχοντας κάνει όλα τα συμφωνηθέντα απαραίτητα βήματα που επιβάλλονταν, πλέον περιμένει τη στήριξη και έμπρακτη συμπαράσταση της Ευρώπης με την τήρηση από μέρους της των υποσχεθεισών δεσμεύσεων της προς αυτήν.