Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Διακόπτουν τη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ από Δευτέρα 17/12 οι συμβεβλημένοι γιατροί

Διακόπτουν την παροχή των υπηρεσιών τους οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους έλαβαν την απόφαση να προχωρήσουν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον οργανισμό μέχρι πλήρους αποπληρωμής του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αρχής γενομένης από την επόμενη Δευτέρα.
Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους, “[…] Η απόφασή μας αυτή δεν έχει σε καμία περίπτωση ως στόχο τους ασφαλισμένους, τους οποίους στηρίξαμε και στηρίζουμε.
…Έχει ως μοναδικό στόχο την οικονομική επιβίωση των ιατρείων και εργαστηρίων μας. Εάν συνεχίσουμε πλέον να παρέχουμε δωρεάν τις υπηρεσίες μας προς τον ΕΟΠΥΥ, θα καταρρεύσουμε κι εμείς οικονομικά με τραγικές συνέπειες στο σύνολο του υγειονομικού συστήματος».
Επίσης αναφέρουν πως μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ, καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις- παρακλινικές- εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2011, ενώ όπως υποστηρίζουν το σύνολο οφειλών του ΕΟΠΥΥ είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, απαιτούν να τους επιστραφούν υπογεγραμμένες οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, τις οποίες οι ίδιοι έχουν ήδη αποστείλει στον Οργανισμό και τονίζουν πως, κατά παράβαση κάθε λογικής, ενώ έχουν ήδη πληρωθεί για τους πρώτους μήνες του 2012, ο ΕΟΠΥΥ δεν φαίνεται να έχει επικυρώσει από την πλευρά του τις συμβάσεις.