Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ένα ακόμη βήμα προς μια Ευρώπη των τραπεζών

Το τελικό βήμα για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, όπως τη φαντάζονται αυτοί (δηλαδή για την Ευρώπη των τραπεζών και των πολυεθνικών που θα απομυζούν ότι έχει απομείνει στους πολίτες της) θα γίνει μέσα στο 2014.
Είναι γνωστό πως η παραχώρηση του δικαιώματος χάραξης οικονομικής πολιτικής σε κάποιον εκτός χώρας – οποιασδήποτε χώρας – δίνει αυτόματα και τα “κλειδιά” της σε αυτόν. Η χώρα χάνει την ανεξαρτησία της και όλα τα άλλα είναι φούμαρα.
Η Ομοσπονδία που ονειρεύονται λαμβάνει λοιπόν σάρκα και οστά από την 1η Μάρτη του 2014. Εκείνη θα είναι η μέρα που θα ξεκινήσει να λειτουργεί το νέο σύστημα για την εποπτεία των τραπεζών στη ζώνη του ευρώ. Αυτό αποφάσισαν (από πλευράς τους οι υπουργοί των Οικονομικών). 
Επίτροποι και πρόεδροι της ΕΕ πανηγυρίζουν για την εξέλιξη ενώ το θέμα θα συζητηθεί και στη σημερινή συνάντηση που θα έχουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία ξεκινάει σήμερα στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες.
Ένα τμήμα της επιστολής της προεδράρας μας, του Χέρμαν, τα λέει όλα:

«...σκοπός της συνάντησής μας είναι να χαράξουμε ένα συγκεκριμένο οδικό άξονα για την ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης».

Για αυτό καίγονται, για αυτό αγωνίζονται, αυτό θα καταφέρουν αν παραμείνουμε αδρανείς.

Και για αυτό χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες, κάθε μέρα που περνά περνάνε στο αντίθετο στρατόπεδο, αυτό των λεγόμενων “ευρωσκεπτικιστών”, αφού βλέπουν ότι όχι μόνο δεν αλλάζει κάτι προς το καλύτερο στη ζωή τους αλλά κυρίως βλέπουν ότι τα πάντα ξεπουλιούνται σε ένα διευθυντήριο που ουδείς έχει εκλέξει, που ουδείς έχει εξουσιοδοτήσει να λαμβάνει παρόμοιες αποφάσεις. Γιατί η Ευρώπη των πολιτών έχει πεθάνει προ πολλού…