Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

853.282 άνθρωποι έχουν ήδη πρόβλημα (αφού αρέσκονται στους αριθμούς!)

Με ένα ντροπιαστικό για όλους μας – και κυρίως για τους έχοντες “το μαχαίρι και το καρπούζι” – πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα “6 μέρες”.
Το πρωτοσέλιδο έχει τίτλο “853.282 δεν τρώνε από τη δόση” και αναφέρεται στους Έλληνες που έχουν εγγραφεί στις λίστες των κρατικών υπηρεσιών και της Εκκλησίας για λίγα τρόφιμα και φαγητό (συσσίτια).

Έχουν καταντήσει τη χώρα να ζει το δύστυχο και φτωχό παρελθόν της δεκαετίας του ’20 (όταν οι Έλληνες της Μικρασίας είχαν ξεσπιτωθεί και έρθει στην Ελλάδα του μεσοπολέμου), της Κατοχής και της δεκαετίας του ’50.

Ίσως ο αριθμός φαίνεται μεγάλος. Μπορεί να είναι μικρότερος, μπορεί όμως να είναι και αυτός ακριβώς. Όπως και να έχει, η χώρα έχει γυρίσει δεκαετίες πίσω, με όλες τις επιλογές που έγιναν από το 2010 και έπειτα. Οι πολίτες της χώρας (που θέλουν να μας κάνουν υπηκόους) ζουν καθημερινά την απαξίωση, την ένδεια και την απώλεια της αξιοπρέπειάς τους και της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Διαβάσαμε εδώ και καιρό πως και στην Ημαθία η τοπική Μητρόπολη διανέμει συσσίτια σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Ένα μεγάλο μπράβο! Ένα τεράστιο μπράβο!!
Γιατί αυτός είναι ο ρόλος της Εκκλησίας. Υποστηρικτικός και παρεμβατικός όταν η κοινωνία αιμορραγεί. Οι πολιτικές παρεμβάσεις που γίνονται σε άλλες περιοχές από τοπικούς μητροπολίτες δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία ούτε στην Εκκλησία. Και δεν λύνουν προβλήματα.