Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τσαβδαρίδης: έλαβε θέσεις σε σειρά από Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας με διάφορες χώρες (ως πρόεδρος, αντιπρόεδρος ή μέλος)

Δελτίο Τύπου
Ιδιαίτερα αναβαθμισμένος είναι πλέον ο ρόλος του Αναπληρωτή Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτή Ημαθίας κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη στον τομέα των διμερών κοινοβουλευτικών σχέσεων της Ελλάδας με τρίτες χώρες, που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση της επιχειρηματικής συνεργασίας, την προώθηση των εθνικών θεμάτων, καθώς και την προβολή των θέσεων της Ελλάδας σε σημαντικά διεθνή ζητήματα.
Με έγγραφο της της 16ης Νοεμβρίου, η Διεύθυνση Διεθνών Υποθέσεων και Ελληνισμού της Διασποράς κοινοποίησε την απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη για τη σύσταση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας, σύμφωνα με την οποία…

…ο κ. Τσαβδαρίδης συμμετέχει ως πρόδρος στην Ομάδα Φιλίας της Ελλάδας με την ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ως αντιπρόεδρος στην Ομάδα Φιλίας με το ΚΟΥΒΕΙΤ, ενώ παράλληλα, συμμετέχει στις κομβικής σημασίας Ομάδες Φιλίας με τις ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ και την ΙΑΠΩΝΙΑ.

Γίνεται ως εκ τούτου απόλυτα φανερό, ότι με την τοποθέτηση του κ. Τσαβδαρίδη από την Βουλή των Ελλήνων σε κυρίαρχο ρόλο στις συγκεκριμένες Ομάδες Φιλίας, παρέχεται στον ίδιον η δυνατότητα να χαράξει, να προωθήσει αλλά και να διεκδικήσει δυναμικά ένα ευρύτατο πλαίσιο επενδυτικών προοπτικών προς όφελος της χώρας μας αλλά και της Ημαθίας, στους τομείς της επιχειρηματικής ανάπτυξης, της προώθησης των αγροτικών μας προϊόντων στις τεράστιες αγορές που προσφέρουν οι ανωτέρω χώρες, αλλά και του τουρισμού μας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία.