Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στο δρόμο για την ανεξαρτησία η Καταλωνία;;;


Μεταξύ μας: είναι εμφανές πως κάποιοι (ποιοι άραγε;;) επιθυμούν μια Ευρώπη που θα είναι χωρισμένη σε 1000 κομμάτια, τα οποία θα τα χειραγωγούν πιο εύκολα!!!

Τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου σήμερα, σε μια Καταλωνία που έρχεται ολοένα και περισσότερο κοντά στην ανεξαρτησία: στην αυτόνομη περιοχή που αντιπροσωπεύει από μόνη της το ένα πέμπτο της ισπανικής οικονομίας η Κυριακή είναι ημέρα ψηφοφορίας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, κοντά στη νίκη βρίσκονται οι εθνικιστές του κόμματος Convergencia Y Unió, που ήταν πάντοτε υπέρ της αυτονομίας αλλά εσχάτως το …γύρισε στην ανεξαρτησία.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι αυτά που ανέφερε στην πόλη Tarragona ο πρόεδρος του κόμματος και της επαρχίας, Artur Mas, ο οποίος είπε πως είναι ο τελευταίος πρόεδρος “μιας Καταλωνίας της οποία το ισπανικό κράτος προσπαθεί να καταστρέψει”.

Ο Mas έκανε λόγο για “βρώμικη προεκλογική καμπάνια”, αναφερόμενος στις κατηγορίες που έχουν εκτοξευτεί σε βάρος του για διαφθορά από μέρους του αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας (και πρωθυπουργού της χώρας) Μαριάνο Ραχόι.
Ο ίδιος ο Ραχόι έχει αναμιχθεί ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία της Καταλωνίας, υποσχόμενος οικονομική βοήθεια και καλώντας τους ψηφοφόρους “να μην αγοράσουν ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή που θα τους πάει στο τίποτε”.
Μετά και τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου Σεπτεμβρίου, είναι εμφανές πως το κίνημα υπέρ της αυτονομίας και το κόμμα Convergencia Y Unió θα κερδίσει αλλά χωρίς να καταφέρει να “πιάσει” την απόλυτη πλειοψηφία (την οποία όμως θα καταφέρει να κατακτήσει μαζί με τους εθνικιστές-υπέρμαχους της ανεξαρτησίας της Αριστεράς). Παρατηρητές επισημαίνουν πως πρόκειται για μια συνεργασία που σήμερα φαντάζει πιο πιθανή από ποτέ.