Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Οι δανειστές δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους. Αλλά εμείς τους κάνουμε ΠΑΝΤΑ τα κέφια

Συμφωνούν όμως σε κάτι: το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδέχονται ότι ο στόχος που έχει τεθεί για το 2020 δεν θα επιτευχθεί.
Οι δικοί μας πάλι, οι “σωτήρες εσωτερικού”, διαβεβαιώνουν περί του αντιθέτου.
Είναι δυνατόν να συμβαίνει τέτοιο πράγμα; Κι όμως είναι!!!
Μπορεί οι “δανειστές” μας – τοκογλύφοι (που μας ρουφάνε το αίμα με το καλαμάκι και θέλουν πάρουν ό,τι υπάρχει στην επικράτεια και έχει αξία) να είναι ικανοποιημένοι με την υιοθέτηση των μέτρων, όμως υπάρχει ένα μικρό …προβληματάκι: ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣΑ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ το 2020!!
Παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα.
Κανείς τους δεν μπορεί να πει πόσα θα χρωστάμε το έτος 2020.
Η διαφορά που έχουν μεταξύ τους ανέρχεται στο 10% του χρέους, συνολικά. Χοντρά-χοντρά να πούμε πως κάθε ποστοστιαία μονάδα χρέους είναι περίπου…

…2 δισεκατομμύρια ευρώ (σημερινές αξίες).

Αξιωματούχοι που μίλησαν στο πρακτορείο Ρόιτερς τόνισαν ότι τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδέχονται ότι ο στόχος που έχει τεθεί για το 2020 δεν θα επιτευχθεί αλλά δεν συμφωνούν στους υπολογισμούς τους για το πόσο μεγάλη θα είναι η απόσταση.
Ένας αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε ότι “…το πραγματικό πρόβλημα σήμερα βρίσκεται εντός της ίδιας της τρόικας. Δεν μπορούν να συμφωνήσουν μεταξύ τους…Όλοι συμφώνησαν ότι (το χρέος) θα είναι πολύ πάνω από το 120% του ΑΕΠ αλλά διαφώνησαν στο πόσο παραπάνω“.