Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ιδιωτικοποιήσεις…

“Κουμπάρε,

είμαι στην ευχάριστη θέση να σου αναγγείλω πως τελικά το κτηματάκι των 12 στρεμμάτων στη Χαλκιδική, απέναντι από το Πόρτο Καράς πουλήθηκε!

Επειδή είχες ορίσει διαχειριστές της περιουσίας σου εμένα, τον Μπάμπη και τον Ιωακείμ, οφείλω να σου πω πως κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας.

Λόγω της κρίσης οι ενδιαφερόμενοι δεν ήταν πολλοί και σε πληροφορώ πως τους αξιολογήσαμε με βάση τα δικά μας στάνταρντ, για να πάρεις σίγουρα λεφτά. Ο ένας δε έτυχε να είναι και γνωστός και τον έπεισα εγώ προσωπικά.

Τελικά πέτυχα καταπληκτική τιμή, κατάφερα και του πούλησα τα 12 στρέμματα στο ποσό των 75.000 ευρώ.
Τα χρήματα είναι ήδη κατατεθειμένα στο λογαριασμό μου στην Τράπεζα.
Από αυτά θα αφαιρέσω:

  • 7.500 για την προμήθεια μου, 
  • 3 χιλιάρικα που θέλει ο Μπάμπης ως αποζημίωση για το αμάξι που του είχες τρακάρει προ 5ετίας (του τα έδωσα), 
  • 9.700 θέλει ο μάστορας για την περίφραξη ύψους 2,5 μέτρων που κάναμε στο κτηματάκι λίγο πριν πουληθεί,
  • ενώ μετά από συμφωνία που έκανα θα δώσουμε και στην Τράπεζα ακόμη 17.550 ευρώ για να κλείσει και ένα δάνειο που είχε πάρει ο μακαρίτης το 1979.
Το φόρο μεταβίβασης δεν μπορέσαμε να τον αποφύγουμε και αναγκαστήκαμε να τον πληρώσουμε εμείς. Οι εφοριακοί είπαν ότι η αντικειμενική αξία του κτήματος ήταν μεγάλη, είπαν πως το κτήμα αξιολογείται κοντά στο 600.000 και για αυτό

  • πλήρωσα στην Εφορία ακόμη 9.387 ευρώ.
Επίσης να σε ενημερώσω πως πέρασα και απ’ την πολεοδομία για να προχωρήσω στη νομιμοποίηση του σπιτιού και της αποθήκης που ήταν μέσα στο κτήμα. Είχες κάνει μόνο “τακτοποίηση” και δεν μπορούσε να πουληθεί αλλιώς, δεν το έπαιρνε ο αγοραστής.

  • Όλη η διαδικασία στοίχισε 6.455 ευρώ.
Σε ενημερώνω πως θα κρατήσω και εγώ 21.000 – το θυμάσαι πιστεύω εκείνο το έντοκο δάνειο των 10.000 που σου είχα κάνει, τότε με το χρηματιστήριο για να πάρεις εκείνες τις σίγουρες μετοχές που σου είχε συστήσει ο Μήτσος ο ξάδερφός μου. Τα λεφτά τα χρειάζομαι άμεσα για να ξεκινήσω μια δουλειά με τον αγοραστή (είπαμε να αναζωογονήσουμε το κτηματάκι, θα κάνω κάτι ενοικιαζόμενα μαζί του που θα σκίσουν και θα γεμίσουν Ρώσους και ανατολικούς). Θα στα επιστρέψω με την πρώτη ευκαιρία, όταν οι δουλειές πάνε καλά, μην ανησυχείς. Άσε που αν πάνε καλά, σκέφτομαι να σε κάνω και συνέταιρο σε λίγα χρόνια, δεν θα χρειαστεί να βάλεις πολλά λεφτά για να μπεις και εσύ στη δουλειά!
Σου μένουν λοιπόν 408 ευρώ τα οποία μπορείς να τα πάρεις από την Τράπεζα μου όποτε θέλεις, αρκεί να μην έρθεις σε ώρες που θα έχω δουλειά και θα είμαι απασχολημένος.
Ο κουμπάρος σου”