Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΟΠΥΥ, τηλεφωνικά ραντεβού: πάλι θα γυρίσουν στις δωρεάν κλήσεις;

Αφού έκαναν το λάθος του αιώνα και έδωσαν σε ιδιωτικές εταιρίες το δικαίωμα να διαχειρίζονται τις τηλεφωνικές γραμμές μέσα από τις οποίες κλείνονται τα ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ, τώρα το παίρνουν πίσω.
Και το παίρνουν πίσω γιατί πέραν των χρεώσεων που είναι φωτιά οι διαφημίσεις για τις γραμμές αυτές είναι και “προσβλητικές και απαράδεκτες” (όπως αναφέρει το εξώδικο του ΕΟΠΥΥ στις εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται).
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ενημερώνοντας την Επιτροπή για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης για το θέμα, είπε πως γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο ενδεδειγμένος τρόπος ώστε να ακυρωθούν οι συμβάσεις αυτές των εταιρειών για τα τηλεφωνικά ραντεβού και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο σύστημα εξυπηρέτησης χωρίς να πληρώνει ο κόσμος ούτε όμως να επιβαρύνεται και το Δημόσιο.
Ζήτησε δε από τον κόσμο να κάνει υπομονή μέχρι να βρεθεί ο τρόπος αυτός.

Τώρα, αν οι εταιρίες αυτές ζητήσουν αποζημιώσεις ή αν ο κόσμος μέχρι σήμερα έχει πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά του στις κλήσεις αυτές, αν η μετάβαση από το “184” στα πενταψήφια έγινε πρόχειρα, αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει.
Να σημειωθεί πως ο προαναφερόμενος υπουργός έχει ήδη ζητήσει από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να διατεθεί πλεονάζον προσωπικό του Δημοσίου για να στελεχωθεί το νέο σύστημα.