Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας: Χριστουγεννιάτικα δέντρα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Μια μορφή ανταλλακτικής οικονομίας, σε συνδυασμό με τη μέχρι τώρα δραστηριότητά τους, κάνουν πραγματικότητα τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.
Μέλος της Ομάδας που συμμετέχει στις δράσεις “Χωρίς Μεσάζοντες” προσφέρθηκε να δωρίσει 200 έλατα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που έχει δημιουργηθεί. Τα έλατα βρίσκονται σε ένα ιδιόκτητο χωράφι που έχει και θα κοπούν εντός των επόμενων ημερών, θα μεταφερθούν στην Κατερίνη και θα μετατραπούν (αφού μπουν και οι βάσεις) σε χριστουγεννιάτικα δένδρα (όλα τα έξοδα θα καλυφθούν από εθελοντές) – τα έλατα έχουν ύψος από 1,70μ. έως 3μ., θα στηρίζονται ήδη σε ξύλινη βάση και η τιμή τους στο εμπόριο κυμαίνεται από 20 έως 25 €.
Από αύριο Τετάρτη θα μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν τις φόρμες παραγγελιών που θα ανεβάσει στο διαδίκτυο η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και όποιος ενδιαφέρεται θα μπορεί να αποκτήσει ένα από αυτά τα χριστουγεννιάτικα δένδρα, όπως γίνονταν μέχρι τώρα για όλα τα προϊόντα χωρίς μεσάζοντες.
Όμως η διαφορά αρχίζει από το σημείο αυτό:

όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα από τα δέντρα καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας για το “Κοινωνικό Παντοπωλείο” και δεν θα τα αγοράσουν δίδοντας χρήματα. Για να στηριχθεί η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Επίσης κανονίστηκε να δοθούν δέντρα σε 25 δημοτικά σχολεία της Κατερίνης αλλά και 5 μεγάλου ύψους στο Δήμο της Κατερίνης.