Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Είναι θέμα …σερβιρίσματος!

Με …τυμπανοκρουσίες τα γνωστά ΜΜΕ (αυτά που βλέπουν πως το παιχνίδι που έπαιζαν και προσπαθούν να παίξουν και σήμερα) μετέδωσαν μια είδηση που θα μπορούσε να είναι γραμμένη εντελώς διαφορετικά: κάνουν αναφορά σε blogger απ’ την Εύβοια και σε φίλο του, που με απατεωνιές αποσπούσαν από επαγγελματίες της περιοχής τους χρηματικά ποσά προσποιούμενοι υπαλλήλους τοπικής διαφημιστικής εταιρείας.
Η είδηση; Ένας 27χρονος και ένας 24χρονος συνεργός του εξαπάτησαν 278 επαγγελματίες της Εύβοιας. Η είδηση ως …σερβιρίστηκε; “Ένας 27χρονος διαχειριστής τοπικού ιστολογίου (blog) στο διαδίκτυο και ένας 24χρονος συνεργός του…” κλπ κλπ κλπ.
Το γεγονός; υποδύονταν κάποιους άλλους και κορόιδευαν τον κόσμο.
Όμως, είτε ο 27χρονος είτε ο συνεργός του θα μπορούσαν να οτιδήποτε άλλο. Υδραυλικοί, επιστήμονες χωρίς δουλειά, μπογιατζήδες, κάτοχοι 35 μάστερ έκαστος, οικονομολόγοι, νεκροθάφτες, ψιλικατζήδες, οδηγοί σε αστικό λεωφορείο, στελέχη πολυεθνικής κ.ο.κ.
Όμως αυτό στο οποίο εστίασαν είναι στο “blogger“! Όχι στην απατεωνιά την ίδια.
Ουδείς είναι εδώ για να υπερασπιστεί το blogging ή αυτούς που το ασκούν! Έκαστος έχει την ιστορία του, τους επισκέπτες του, το επίπεδό του. Όμως πέντε χρόνια (κλειστά, από το Νοέμβριο του 2007) στο χώρο έχουν δει πολλά τα μάτια μας: blogs σωστά, ενημερωμένα, που γράφουν διασταυρωμένα πράγματα, blogs που έχουν στηθεί για συγκεκριμένους διαφημιστικούς ή προωθητικούς (ανθρώπων, καταστάσεων, υπηρεσιών) σκοπούς, blogs που γράφουν σωστά ελληνικά και δεν κατεβάζουν καντήλια από το πρωί μέχρι το βράδυ, blogs που προσέφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες (πολλά από τα blogs) απευθύνονται.

Σε κάθε “σινάφι” υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί. Αν ένας ταξιτζής έχει πειραγμένο ταξίμετρο δεν είναι όλοι οι ταξιτζήδες κλέφτες! Αν ένας παπάς βάζει χέρι στο φιλόπτωχο ταμείο δεν είναι όλοι οι παπάδες απατεώνες. Αν ένας πολιτικός είναι ψεύτης, θεωρεί ότι το νόμιμο είναι αυτομάτως και ηθικό και βάζει χεράκι στο βάζο με το μέλι, δεν σημαίνει πως είναι όλοι οι πολιτικοί λαμόγια. Αν ένας δημοσιογράφος τα αρπάζει απ’ όπου βρει δε σημαίνει πως όλοι είναι αρπακτικά!

Όμως αυτό που αναδεικνύεται στην προκείμενη περίπτωση είναι το ότι ο τύπος ήταν blogger. Κακό πράγμα λοιπόν το μπλογκάρισμα (ελληνιστί)!!! Και όσοι ασχολούνται με αυτό είναι (δυνητικά) τέτοιοι, όπως ο συλληφθείς.
Όταν είναι κάποιος στη γωνία βρίσκει “εχθρούς”. Κι αν δεν μπορεί, τους κατασκευάζει ή διογκώνει κάτι που θα περνούσε απαρατήρητο. Έτσι ελπίζει πως στο τέλος θα απαξιώσει κάποια πράγματα, ώστε να καρπωθεί ξανά ένα μονοπώλιο που έχει σπάσει. Γιατί λόγω αυτού του σπασίματος έχουν ανοίξει τα μάτια όλων μας και έχουν αποκαλυφθεί πρόσωπα και πράγματα που πιθανόν να μην αποκαλύπτονταν ποτέ.


Για την Ιστορία, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.