Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δήμαρχος Λαγκαδά: "…70 Έλληνες εργαζόμενοι αποδίδουν όσο 500 Γερμανοί" είπε στον Φούχτελ

Φυσικά, αναμένουμε την επόμενη επίσκεψη Φούχτελ στην Ημαθία, για να ακούσουμε τις δηλώσεις και απ’ εδώ!

Την πόλη του Λαγκαδά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί με την συνοδεία του, ο υφυπουργός Εργασίας και εντεταλμένος της Γερμανικής Κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνεργασία κ. Χανς Ποακίμ Φούχτελ. Τον Γερμανό αξιωματούχο και τους συνεργάτες του υποδέχτηκε ο δήμαρχος Γιάννης Αναστασιάδης ο οποίος τους καλωσόρισε στον Δήμο Λαγκαδά και συζήτησε μαζί  τους την έναρξη και οριοθέτηση μιας εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του δήμου Λαγκαδά και δήμων της Γερμανίας. Η συζήτηση κινήθηκε σε τρεις βασικούς άξονες, ικανούς να θεμελιώσουν μια συνεργασία, επωφελία και των δύο πλευρών. Την προώθηση Γεωργικών και Κτηνοτροφικών προϊόντων (γαλακτοκομικών) στην αγορά της Γερμανίας, την μεταφορά τεχνογνωσίας στο θέμα αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων και την αποστολή Γερμανών επισκεπτών για Ιαματικό Τουρισμό μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων και γνωριμία με το δήμο Λαγκαδά.
Στην συνέχεια ο κ. Φούχτελ και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν από τον δήμαρχο στο χώρο της Λουτρόπολης, είδαν από κοντά τις Ιαματικές εγκαταστάσεις, ενώ τέλος οι Γερμανοί επισκέπτες φωτογραφήθηκαν στην πλατεία αδελφοποιήσεων (Steglitz- Zehlendorf) που θεμελιώθηκε πρόσφατα στο χώρο των Λουτρών.  Ο ίδιος ο κ. Φούχτελ υποσχέθηκε να επιμεληθεί προσωπικά την προσθήκη του συγκεκριμένου σημείου σε Τουριστικούς Οδηγούς της Γερμανίας, ως αξιόλογο προορισμό Γερμανών επισκεπτών, ενώ στον ίδιο δόθηκαν και τουριστικοί οδηγοί του Δήμου Λαγκαδά, μεταφρασμένοι στην γερμανική γλώσσα, ώστε να τους προωθήσει σε τουριστικούς παράγοντες και φορείς της χώρας του.
Ο δήμαρχος Λαγκαδά αφού ευχαρίστησε το υφυπουργό και την συνοδεία του για την επίσκεψη, αναφερόμενος στο δύσκολο κομμάτι διαχείρισης ζητημάτων της καθημερινότητας, μεταξύ άλλων δήλωσε πως ο Δήμος Λαγκαδά έχει μόλις 70 εργαζόμενους καθαριότητας και πρασίνου, οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά να επιμεληθούν τον ευπρεπισμό στα 47 χωριά μας, τις 64 σχολικές μονάδες και τις 40 γηπεδικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας. «Θα αναρωτιέστε πώς τα καταφέρνουν… Μάλλον κ. Υπουργέ, σε αντίθεση με τις τελευταίες δηλώσεις σας, 70  Έλληνες εργαζόμενοι αποδίδουν όσο 500 Γερμανοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.