Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Αστερούπολη" στο Πλατύ, από 23 έως 31 Δεκεμβρίου 2012

Ενδιαφέρουσες θα είναι οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται γίνουν στο Πλατύ, στον πεζόδρομο, για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Με εθελοντική εργασία, ρεφενέ χρήμα (γιατί η περίοδος που διανύουμε δεν ενδείκνυται για έξοδα) και πολύ κέφι, κάτοικοι, οι 2 πολιτιστικοί σύλλογοι και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων αποφάσισαν πριν από λίγες μέρες να στήσουν στο κέντρο του χωριού ένα χριστουγεννιάτικο σκηνικό.
Το όνομα αυτού του πρωτόγνωρου για την περιοχή μας εγχειρήματος είναι “Αστερούπολη” και το σύνθημα του “Μοιράσου τη δύναμη μιας ευχής μέχρι τα αστέρια”.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: δεν θα είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που έχετε ήδη στο νου σας, με αυτά που ίσως να έχετε επισκεφτεί τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για την κοινή εθελοντική προσπάθεια δεκάδων ατόμων. Ο καθένας βοηθάει όπου μπορεί, όπως μπορεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Η “Αστερούπολη” θα ξεκινήσει στις 23 Δεκεμβρίου 2012 και θα τελειώσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2013. Σκοπός της είναι να μας βγάλει από τη μουντάδα που κυριαρχεί (λόγω της κατάστασης στα οικονομικά της χώρας και όλων μας), να δώσει μια νότα χαράς σε μικρούς και να κάνει τους μεγάλους να ξεχαστούν λιγάκι και να ξαναμπούν στο “πνεύμα” της περιόδου των Χριστουγέννων.
Οι εθελοντές έχουν προγραμματίσει μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες για το εννιαήμερο που θα είναι ανοιχτή η “Αστερούπολη”:
  • Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στις 23 Δεκεμβρίου.
  • Μουσικοχορευτική εκδήλωση (και παιδική χορωδία για να ακούσουμε τα Κάλαντα) και μπουφέ την ίδια ημέρα,
  • Θεατρικά δρώμενα
  • Συναυλία με ερμηνευτές και μουσικά σχήματα από την περιοχή,
  • Dj που θα διασκεδάσει τους επισκέπτες,
  • Αλλαγή του χρόνου στον πεζόδρομο με μπουφέ, κρασί και μια δεύτερη συναυλία για να αποχαιρετήσουμε το δίσεκτο που φεύγει και να υποδεχθούμε το νέο έτος.
Όπως μας ανέφεραν σήμερα το πρωί οι εθελοντές που εργάζονται εδώ και αρκετές ημέρες, κατασκευάζοντας όσο περισσότερα πράγματα μπορούν μόνοι τους (επισκεφτήκαμε το εργαστήριο του Αη-Βασίλη), οι μικροί επισκέπτες θα έχουν να κάνουν πολλά πράγματα. 
Πέραν των ξύλινων σπιτιών, θα υπάρχουν και κιόσκια στα οποία οι μικροί θα κάνουν διάφορα: ζωγραφική, ομαδικά και ατομικά παιχνίδια, δραστηριότητες, κατασκευές, συγγραφή των ευχών τους – και σε αυτά θα υπάρχουν εθελόντριες και εθελοντές δάσκαλοι / συντονιστές. Θα υπάρχει κιόσκι για ζωγραφική προσώπου, σε κάποιο άλλο θα βρίσκεται το “ταχυδρομείο του Αη-Βασίλη”, σε κάποιο άλλο θα υπάρχει ένα “δένδρο της αγάπης” στο οποίο όποιος θέλει θα μπορεί να ρίξει όποιο ποσό επιθυμεί (τα χρήματα θα διατεθούν υπό τη μορφή αγαθών σε άπορες οικογένειες του Πλατέος). Στα κιόσκια των πολιτιστικών συλλόγων θα μπορούμε να βρούμε χειροποίητα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και άλλα είδη τα οποία θα διατίθενται στους επισκέπτες. Τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτών θα βοηθήσουν στην οικονομική ενίσχυση των Συλλόγων.
Επίσης ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να “κλείσει” και καρουζέλ (προσπαθούν να τα βρουν στα οικονομικά, ώστε το κόστος για μια βόλτα με το καρουζέλ να είναι το μικρότερο δυνατό και να μπορέσουν όσο περισσότεροι γονείς να πουν το “ναι” στα παιδιά τους). Τέλος, θα υπάρχει και ο Αη-Βασίλης, που θα υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους φίλους του.

Εμείς τι άλλο να πούμε; Αν όλα πάνε καλά και βοηθήσει και ο καιρός, αν κρίνουμε από αυτά που ακούσαμε και από την όρεξη που είδαμε πως έχουν οι εθελοντές που συμμετέχουν αλλά και από τις κατασκευές που έχουν κάνει μέχρι τώρα, νομίζουμε πως θα αξίζει να επισκεφτείτε το Πλατύ την περίοδο από 23 έως 31 Δεκεμβρίου. Άλλωστε, μια αλλαγή είναι πάντα επιθυμητή!
Όσο για την εκδήλωση για την αλλαγή του έτους; Καλύτερα να είμαστε κάπου πολλοί, με ζωντανή μουσική, παρά να μείνουμε σπίτι με “εορταστικά” τηλεοπτικά προγράμματα που είναι και “κονσέρβα”!
Θυμηθείτε να φέρετε μόνο τη φωτογραφική μηχανή σας, αφού η όλη προσπάθεια ΔΕΝ είναι κερδοσκοπική και δεν θα υπάρχει κάποιος που θα ασχολείται με αυτό.
*περισσότερα, καθώς και αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μέρα με τη μέρα, θα έχουμε αμέσως μόλις “κλείσουν” όλες οι λεπτομέρειες.