Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ο ΕΦΕΤ αποσύρει σπόρους από βιολογικό ρεπανάκι


Καλούνται οι καταναλωτές,που έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν (φωτογραφία αριστερά), να μην το καταναλώσουν.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ύστερα από κοινοποίηση μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερώθηκε από τις Ιταλικές Αρχές, σχετικά με τη διακίνηση βιολογικού προϊόντος «Σπόροι για φύτρα – ραπανάκι από οργανικές καλλιέργειες», στο οποίο ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Bacillus cereus.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Σπόροι για φύτρα – ραπανάκι από οργανικές καλλιέργειες», σε χάρτινο φακελάκι των 30g, με ημερομηνία λήξης 06-2015, που συσκευάζεται από την Ιταλική εταιρεία “Bavicchi” και διακινήθηκε στην Ελληνική αγορά από την επιχείρηση «ΒΙΟΦΩΣ 58 Ε.Π.Ε.», που εδρεύει στην Αθήνα, Πανεπιστημίου 58. Η συνολική διακινηθείσα ποσότητα στην ελληνική αγορά ανέρχεται σε 11 συσκευασίες.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του ανωτέρω προϊόντος από την ελληνική επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.