Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας: εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την ήμερα των ατόμων με αναπηρία, προς τους πολίτες και τους μαθητές της Αλεξάνδρειας

Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, με αφορμή την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης.
Η πρώτη θα απευθύνεται στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας (1ου,2ου,3ου,4ου,5ου,6ου,7ου) και θα γίνει στην αίθουσα του γυμναστηρίου του σχολείου και η δεύτερη απευθύνεται σε πολίτες και μαθητές και θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας με ομιλία για την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και προβολή Ντοκιμαντέρ.
Από Παρασκευή 23-11-2012 και κάθε μέρα μέχρι 30-11-2012 μία τάξη από το κάθε σχολείο, με τη συνοδεία δασκάλων, θα επισκεφτεί το Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας και σε συνεργασία με τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου θα συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία.

Η εκδήλωση αυτή περιέχει ενημέρωση, συζήτηση, δραστηριότητες προσομοίωσης και παιχνίδια ρόλων με κύριο θέμα τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με νοητικά, κινητικά και αισθητηριακά προβλήματα.
Η συνεργασία αυτή των μαθητών της Ειδικής και τυπικής εκπαίδευσης, γίνεται στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των μαθητών και της ένταξης των μαθητών με Αναπηρία.
Ευχή όλων μας είναι, κάθε μέρα του χρόνου, όλοι μας να αφιερώνουμε το ενδιαφέρον, την κατανόηση και την υποστήριξη μας στο συνάνθρωπο μας που είναι διαφορετικός και να διεκδικήσουμε μαζί του το δικαίωμα να απολαμβάνει ισότιμα τις παροχές της Πολιτείας.
Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία όλα τα τμήματα που συμμετείχαν στην ευαισθητοποίηση θα ξαναβρεθούν στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας και θα παρακολουθήσουν Ντοκιμαντέρ με θέμα την Αναπηρία .
Στο χώρο του Δημαρχείου θα γίνει και έκθεση από χειροτεχνίες, ζωγραφιές και εκθέσεις μαθητών που θα έχουν σχέση με την αναπηρία.

Από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας