Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Υπ. Εσωτερικών: η ιθαγένεια δεν είναι κριτήριο επιλογής παιδιών στους σταθμούς

Διαστάσεις παίρνει το ζήτημα της ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας, για τον ακριβή αριθμό βρεφών και των νηπίων αλλοδαπών, που εξυπηρετούνται από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Ο Υπουργός Εσωτερικών, που έχει ήδη απαντήσει για το θέμα στις 4 Οκτωβρίου, ξεκαθαρίζει σήμερα με δελτίο Τύπου, ότι η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων. Επίσης, τονίζει ότι ζητήθηκε από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις -για στατιστικούς και μόνο λόγους- να συγκεντρώσουν στοιχεία για τα ποσοστά των νηπίων που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανάλογα με την καταγωγή τους.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με βάση το εφαρμοζόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στατιστικά, τα παιδιά που συμμετέχουν είναι κατά 96% Έλληνες πολίτες, 2% πολίτες της Ε.Ε. και 2% πολίτες άλλων χωρών.
Τέλος ο κ. Στυλιανίδης ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκαν, ούτε πρόκειται να ζητηθούν, τα στοιχεία των παιδιών.
ert.gr