Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τέλος τα ψέμματα. Η ώρα της αλήθειας είναι αυτή την εβδομάδα

Βγήκαν χθες αργά το βράδυ, γεμάτοι αγωνία στα κανάλια, μετά τη σύσκεψη να μας πουν τι; Ότι η Επιτροπεία δεν τα δέχεται όλα και ότι υπάρχει πρόβλημα στα μισθολογικά με το επίδομα γάμου, στα εργατικά γενικότερα και στη διαδικασία με την οποία θα γίνεται η εκποίηση των “ασημικών της χώρας”.
Και εδώ αρχίζουν τα …”προβλήματα” για τη συγκυβέρνηση (γιατί μην ξεχνιόμαστε, κυβερνά ο Σαμαράς με τη στήριξη εντός και εκτός Κοινοβουλίου του Βενιζέλου και του Κουβέλη):
1) οι του ΠΑΣΟΚ υποτίθεται πως κολλάνε στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων (έτσι λέμε εσχάτως το ξεπούλημα μπιρ-παρά της Δημόσιας περιουσίας) και
2) οι της ΔΗΜΑΡ κολλάνε (ως …αριστεροί!) στα εργασιακά.
Δυο είναι οι δρόμοι: είτε εξακολουθούν και στηρίζουν την Κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν, είτε τα μαζεύουν και φεύγουν. 
Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που σε δηλώσεις το παίζουν “αντιστασιακοί” και όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα είναι στρίβειν δια της ψήφου επιδοκιμασίας.
Μέσες γραμμές, “ναι μεν, αλλά”, συμβιβασμοί ή ψήφος “παρόν” στο Κοινοβούλιο δεν ισχύουν πλέον. Ο λαός βαρέθηκε το παιχνιδάκι αλλά και τα μισόλογα.
Είναι ίσως από τις λίγες φορές που στην πολιτική ισχύει το “άσπρο-μαύρο” και δεν υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμών ή διαπραγματεύσεων. Αυτές έγιναν και απέτυχαν παταγωδώς, αφού η Επιτροπεία δεν δέχθηκε αυτά που της προτάθηκαν. 
Τώρα, ή σκύβουν το κεφάλι τους και ψηφίζουν τα πάντα ή λένε “όχι”.