Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συρο-τουρκικά σύνορα: αναζητείται αφορμή για να μπουκάρουν

Υπήρξε και νέο επεισόδιο, μετά από το πρώτο.
Και αυτό το οποίο αναρωτιέται κάθε σκεπτόμενος είναι ένα: πως είναι δυνατόν οι Σύροι, που είναι με την πλάτη στον τοίχο στα ενδότερα της χώρας τους να επιμένουν και να δημιουργούν προβλήματα και με τους Τούρκους στα σύνορα;
Πάντως, είναι γνωστό πως στην περιοχή που επιτίθενται το κουμάντο το κάνουν οι Κούρδοι, οι οποίοι έχουν λάβει τη θέση του τακτικού συριακού στρατού (μεγάλα τμήματα του οποίου είχαν αναχωρήσει από εκεί στις αρχές του καλοκαιριού για να λάβουν θέση στα ενδότερα της συριακής επικράτειας, σε περιοχές κοντά στη Δαμασκό και το Χαλέπι).
Άσε δε που ο Ασάντ…
…το μόνο που θέλει τώρα είναι ένα μέτωπο στα σύνορά του, αφού προτεραιότητα του είναι να “καθαρίσει” πρώτα με αυτούς που τον αμφισβητούν στο εσωτερικό της χώρας.
Η δεύτερη επίθεση ήρθε μετά το στραπάτσο που έπαθαν οι Τούρκοι, αφού ούτε το άρθρο 4 (περί αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ) ενεργοποιήθηκε προ εβδομάδας, ούτε στον ΟΗΕ έλαβαν αυτό που ήθελαν.
Οπότε πολλοί υποθέτουν ότι η δεύτερη επίθεση κατά τουρκικού εδάφους αποτελεί προβοκάτσια (οι ίδιες υποψίες υπάρχουν και για το πρώτο χτύπημα).
Φυσικά, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά για τους Αμερικάνους και τα τοπικά τους μαντρόσκυλα (που έχουν “αυτονομηθεί” σε μεγάλο βαθμό) αν έλειπε από τη μέση το ρωσικό ενδιαφέρον για τη Συρία…