Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Παρέμβαση Βεσυρόπουλου για το θέμα της μη καταβολής ενισχύσεων σε μερίδα κτηνοτρόφων

Δελτίο τύπου
Βρέθηκε η λύση στο θέμα που προέκυψε με τη μη καταβολή των ενιαίων ενισχύσεων σε μεγάλο μέρος κτηνοτρόφων της Ημαθίας, μετά από παρέμβαση του βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Βεσυρόπουλου.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά από απόφαση της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, να υποβάλει τη δέσμευση, ότι η απόσταση βοσκοτόπων από την έδρα του στάβλου δεν πρέπει να είναι άνω των 10 χλμ, με αποτέλεσμα πολλοί δικαιούχοι να μη λάβουν την ενιαία ενίσχυση.
Ο κ. Βεσυρόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε,  ότι σε πάρα πολλούς δικαιούχους  -κτηνοτρόφους στην Ημαθία και σε όλη την Επικράτεια δεν πιστώθηκε στους λογαριασμούς  τους, η προκαταβολή του 50% της ενιαίας ενίσχυσης, κινήθηκε άμεσα και συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη, προκειμένου να υπάρξει άμεσα λύση.
Κατά τη συνάντηση τους στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Ημαθίας μετέφερε στον Υπουργό…

…το σημαντικό πρόβλημα που ανέκυψε, ζητώντας άμεσα λύση. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, κ. Μ. Κορασίδης, ενεργώντας άμεσα και σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, κατάφεραν να δώσουν λύση στο μείζον αυτό θέμα. Έτσι, αυξάνεται το όριο απόστασης βοσκοτόπων και στάβλων στα 50 χλμ. από τα 10 χλμ. που προβλεπόταν ενώ τις επόμενες ημέρες, θα καταβληθεί με ενδιάμεση πληρωμή το 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους που δεν πληρώθηκαν.
Αναφερόμενος στην εξέλιξη αυτή, ο Βουλευτής Ημαθίας τόνισε μεταξύ άλλων:
«Επισκέφθηκα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη, προκειμένου να βρεθεί λύση σε ένα πολύ σημαντικό θέμα που προέκυψε, σχετικά με την μη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους του νομού μας. Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό, βρέθηκε ικανοποιητική λύση, προκειμένου να καταβληθεί  κανονικά η ενιαία ενίσχυση στους δικαιούχους.
Η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, αποτελεί μια τονωτική ένεση ρευστότητας, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα υψηλά κόστη παραγωγής και να συνεχίσουν απρόσκοπτα να παράγουν προϊόντα. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, οφείλουμε να αποδεικνύουμε έμπρακτα, τη στήριξη μας στον Έλληνα αγρότη, τον Έλληνα κτηνοτρόφο, την ελληνική παραγωγή.
Η στήριξη και η ενίσχυση του αγροτικού τομέα, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και βασικούς πυλώνες, για την οικονομική ανάκαμψη της Χώρας και του νομού μας, βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες».